Meny

RiksTV blir bedre

Onsdag 8. juli sendte Kultur og Kirkedepartementet ut en pressemelding der de konkluderte med følgende: ”Regjeringen har besluttet å oppheve konsesjonsvilkåret som krever at Norges televisjon AS (NT) skal tilby kapasitet for en konkurrerende betalings-tv-tilbyder i det digitale bakkenettet etter avvikling av analoge sendinger".

- Dette er en merkedag for oss i RiksTV. Vi er glade for at Regjeringen, etter en samlet vurdering, har valgt å tildele RiksTV kapasiteten i kanalpakke 4 og 5 som klargjøres for lansering om ca ett å. sier administrerende direktør Espen Thorsby.

- Beslutningen legger til rette for sunn, effektiv og økt konkurranse mellom tv-plattformene. Konkurransen vil skape nye tilbud og større valgfrihet for tv-seerne. Dette er derfor en veldig viktig og god beslutning for tv-seerne og for oss i RiksTV, sier han.

- Med denne beslutningen vil RiksTV fra neste sommer øke tilbudet til tv-seerne betydelig (60-70 % kapasitetsøkning fra i dag). Vi kan da tilby flere kanaler, mer HD og enda mer innhold gjennom den nye nedlastingstjenesten vi skal lansere til høsten (VoD). Vi ønsker også å gjøre tv-hverdagen enklere for folk med større valgfrihet og mer fleksibilitet, noe denne beslutningen gjør det enklere å få til.

- RiksTV og det digitale bakkenettet har gitt befolkningen et digitalt fjernsynstilbud mange bare kunne drømme om for få år siden. Inngangsprisen er også lav. Prisen på digitale mottakere er nå ca en tredjedel av det Regjeringen satte som makspris i konsesjonen. Med den beslutningen er vi ikke i tvil om at denne utviklingen vil fortsette – til tv-seernes beste.

- Vi er glad for Regjeringens beslutning og gleder oss til å kunne ytterligere forbedre tilbudet til kundene våre, slutter Espen Thorsby.