Meny

RiksTV viser TV 2 HD

Torsdag 25. juni viste TV 2 sin første sending, Allsang på grensen, i HD-format. Programmet, med Tommy Steine og Katrine Moholt, markerer en viktig overgang til ny teknologi for norske tv-kanaler. 4. juli fulgte kanalen opp med Tour de France i HD-kvalitet.

Thor Hushovd og de andre stjernene i Tour de France vil bli vist i HD-kvalitet hver dag frem til endelig målpassering i Paris den 26. juli.
Alt dette vil bli distribuert på RiksTV, som har desidert flest HD-klare mottakere ute i det norske markedet.

– Vi er veldig glade for at vi nå kan tilby våre over 400 000 abonnenter TV 2-sendingene i HD-kvalitet (High Definition TV). Totalt er det over 500 000 mottakere i markedet som er godkjent av RiksTV og støtter HD-formatet, sier administrerende direktør Espen Thorsby i RiksTV.

– Det har skjedd mye med teknologien siden vi lanserte. Mer effektivt utstyr for videokomprimering er tatt i bruk av TV 2, og dette gjør det mulig å få plass til kanalen i HD.

Vil RiksTV vise alt TV 2 produserer i HD?
– Ja, det vil vi.

Hva betyr dette for RiksTV?
– Dette er gøy, og vi er veldig glade for at vi nå får være med på denne historiske begivenheten både for oss og for TV 2, sier Espen Thorsby.

Må seerne gjøre noe spesielt?
– Alle mottakere som benyttes for å ta imot RiksTVs kanalpakker og det som er av gratis tilgjengelige kanaler i det digitale bakkenettet, er HD-klare. Det man må huske på er at om man ønsker fullt utbytte av en HD-sending, må man ha en HDMI-kabel.

Vil RiksTV sende andre programmer i HD fremover?
– RiksTV er distributør. Hvis for eksempel TV 2 vil produsere og sende flere programmer i HD, vil vi gjøre alt vi kan for å distribuere dem, sier Espen Thorsby.

Dette er HD-tv:

High Definition Television (HDTV) er en digital tv-standard med svært god lyd- og bildekvalitet. HDTV krever egnede tv-er som kan vise høykvalitetsbildene. Det trengs også en HDMI-kabel mellom mottaker og tv for å utnytte kvaliteten maksimalt. Alle RiksTV-godkjente mottakere støtter HD-formatet.