Meny

Giske åpnet Frikanalen

Torsdag 8. januar ble den nye Frikanalen offisielt åpnet av kulturminister Trond Giske under en direktesending fra Oslo.

Frikanalen, som distribueres av RiksTV og på internett, eies av 60 frivillige organisasjoner.

– Også enkeltpersoner som ønsker å eksponere seg på TV, kan slippe til. Vi håper at vi også skal bli en kanal for ungdom som vil lage TV-programmer. Denne kanalen er et demokratiprosjekt der vi vil la flest mulig komme til orde ved siden av at vi skal avspeile den aktiviteten som drives av organisasjoner, sier daglig leder i Frikanalen Finn H. Andreassen. Andreassen er tidligere blant annet viseadministrerende direktør i TV 2.

– Vi har vært gjennom en periode med prøvedrift, og er fornøyde med det. Grunnen til at vi ønsket en periode med sendinger før den offisielle åpningen, var at vi ville teste ut plattformene vi sender på, både RiksTV og på web, sier daglig leder i Frikanalen, Finn H. Andreassen.

Fra starten sender Frikanalen programmene sine fra klokken 15.00 til 17.30 på RiksTV. Etterhvert som det lages flere programmer vil sendetiden øke. Frikanalen disponerer sendetid mellom 1200 og 1730 hver dag. Foreløpig kan kanalen ses av de over 320 000 husstandene som er kunde hos RiksTV, samt på nettstedet www.frikanalen.tv