Meny

355 godkjente RiksTV-mottakere

1. september 2007 ble det digitale bakkenettet åpnet i Stavanger. Den gang var det kun en eneste mottaker som var godkjent for bruk med RiksTV. I dag – snaue to år etter - er det totalt 355 mottakere som er godkjent for bruk med RiksTV og det digitale bakkenettet.

- Vi er glade for at utvalget nå er så stort, sier direktør for plattform og sluttbrukerutstyr i RiksTV, Per Torp. Det gjør at våre kunder kan velge i alt fra de enkleste basismottakere til PVR-mottakere og IDTV-er. Basis og PVR-mottakere finnes også med digital tekst-tv, noe som er unikt for det digitale bakkenettet, sier Per Torp.

Med IDTV trenger du ikke en ekstern mottaker. Mottakeren er innebygget i selve tv-en. Av disse finnes det nå ca 340 godkjente modeller og størrelser fra de store produsentene.

  • PVR-mottakerne har pause-, spole- og opptaksfunksjon
  • 12 basismottakere fra åtte forskjellige produsenter er kommet på markedet
  • To produsenter har så langt fått godkjent såkalte PVR-mottakere. (Grundig og Sagem). Flere er ventet.
  • Grundig tilbyr både basis og PVR-mottaker med mulighet for å ta inn digital tekst-tv.

Kan vi vente at dette tallet øker ytterligere?

- Særlig ser vi at trenden går mot at alle tv-er får innebygget mottaker (IDTV). Ikke så rart ettersom hele Europa er i ferd med å stenge de gamle analoge sendenettene og IDTV er det siste på markedet, sier Per Torp.

Hvor lang tid bruker dere på å godkjenne hver enkelt mottaker eller tv?

- Selve testingen tar ca tre uker. Men dersom vi finner feil må leverandøren rette disse og komme tilbake med produktet til ny test. Hvor lang tid dette tar er helt og holdent opp til leverandøren. Vi er, sammen med NRK og NTV, bevisste på at vi ikke skal slippe igjennom mottakere uten at vi er svært sikre på at produktene er stabile og gode for brukerne. Det er også viktig at kunder som kjøper disse produktene ikke får problemer når vi introduserer HDTV, sier Per Torp.