Meny

Endelig får RiksTV svensk TV

RiksTV utvider RiksPakken med seks nye kanaler. I dag (10. september) har RiksTV inngått avtale med Norwaco og SVT om distribusjon av de to svenske kanalene SVT1 og SVT2. Begge kanaler er tilgjengelig i både RiksTVs hovedprodukt, RiksPakken og som Fritt Valg.

Det betyr en lenge etterlengtet tilvekst i TV-tilbudet, og kanskje spesielt i de deler av landet hvor det ikke finnes alternative distributører av kanalene.

Parallelt med SVT1 og SVT2 lanserer også RiksTV følgende nye kanaler i RiksPakken: Barnekanalene Disney Playhouse og Disney XD, livsstilskanalen TLC Norge, samt den nye norske kanalen MAX (som lanseres 1. november). Dessuten er TVNorge oppjustert til HD.

HD-klare

Kanalene er tilgjengelige allerede fra tirsdag 14. september. Viktig å merke seg i denne sammenheng er at alle mottakere godkjent av RiksTV er HD-klare.

- SVT-kanalene er ikke-kommersielle kanaler som kjennetegnes av høy kvalitet, og som har gode tradisjoner hos oss nordmenn. Det er positivt at enda flere får muligheten til å se TV fra vårt nærmeste naboland. Nabolandskanaler er en viktig faktor for å opprettholde nordisk fellesskap og språkforståelse, sier direktør i Norwaco, Cathrine Nagell.

Savnet svensk (SVT)

- Vi har helt fra RiksTVs inntreden i det norske markedet hatt stadige spørsmål fra både eksisterende og potensielle abonnenter som savnet de to svenske allmennkringkasterne. Nå er vi endelig der at vi kan tilby svensk TV også, sier administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland.

- Vi har fra før av i RiksPakken det 94 prosent (februar 2010) av det norske folket faktisk ser på. Alle som i dag ser tv via parabol får ikke inn svensk TV1 og TV2. Med den gode miksen av nye kanaler vi nå tilbyr, får vi et fullkomment TV-tilbud og kan forhåpentligvis gi nesten alle nordmenn det de virkelig ønsker å se på TV. sier Christian Birkeland.