Meny

RiksTV først med FOX Crime i Norge

Den nye underholdningskanalen FOX Crime lanseres hos RiksTV i mars. Kanalen vil ligge i RiksPakken.

FOX Crime er en 24 timers underholdningskanal, spesiallaget for Norge, og vil være den første tv-kanalen som viser 100 prosent krimserier og spenningsunderholdning.

– Krim og spenning er underholdning som selger veldig godt både på tv, på kino og i bokhandelen, og vi er derfor veldig stolte av å ha fått muligheten til å skreddersy en ekte krimkanal til norske seere, sier Åse Ytreland, administrerende direktør i Fox International Channels. Selv om dette er den første vi lanserer i Norden, har vi lansert tilsvarende kanaler i mange europeiske land tidligere, og vet at FOX Crime er et kanalkonsept som folk vil ha.

– Vi ser frem til å drive frem en ny tv-kanal i det norske markedet. RiksTV har skapt mye dynamikk i Norge de siste årene. Vi har lansert Fritt Valg av tv-kanaler, var først med TV 2s Premier League-satsing i sommer, og har også lansert det mest spenstige flerroms-produktet på markedet, sier administrerende direktør Christian Birkeland i RiksTV.

– Å være den aktøren som har bidratt til å få FOX Crime til Norge, underbygger vår strategi. Vi skal være den aktøren som bidrar til at norske tv-seere får en stadig bedre tv-hverdag, og være den som utfordrer de etablerte aktørene, sier Birkeland.

Ved lansering i Norge vil kanalen blant annet ha premiere på den banebrytende og mye omtalte serien The Walking Dead. Serien, har blitt meget godt mottatt av tv-seere i USA og andre land, og også av norske anmeldere. Den vil fra dag én gi et solid kvalitetsstempel på den norske kanalen

Selv om kanalen fokuserer på krim – og spenningsprogrammer, er dette ikke en typisk mannekanal. Kanalen vil vise et bredt spekter av både nye og kjente serier, samt filmer innenfor kategoriene; “good guys & bad guys”, action, detektiv-, og politiserier, samt etterforskning. Innholdet vil bestå av både egenproduksjoner og innkjøpt materiale.

– FOX Crime er en kanal for alle som elsker krim og spenning, uansett kjønn og alder, sier Åse Ytreland.

For RiksTV er kanalen et kjærkomment tilskudd

– Kanalen utfyller kanalsammensetningen i RiksPakken, og styrker RiksTV i det norske markedet. Det blir en spennende vår for RiksTVs abonnenter, sier Christian Birkeland.