Meny

Birkeland toppsjef i RiksTV

Christian Birkeland (42) er utpekt som ny administrerende direktør i RiksTV AS. Birkeland har vært konstituert i den samme stillingen siden Espen Thorsby forlot  selskapet i juni 2010.

Under generalforsamlingen i forrige uke ble Kristenn Einarsson valgt til ny styreleder i RiksTV AS. Og nå ble det klart at Christian Birkeland blir permanent som øverste leder av den daglige driften i RiksTV AS. Med det er viktige brikker kommet på plass.

- I ansettelsesprosessen har styret brukt et eksternt hodejegerbyrå, og i sterk konkurranse med flere kandidater er jeg glad for at det er Christian Birkeland som står igjen, sier styreleder Kristenn Einarsson.

- Jeg har vært konstituert i snart ett år, så det blir ingen store endringer. Det blir å fortsette som før ved å tilby best mulig produkter til eksisterende og nye potensielle kunder. Konkurransen er tøff, men vi har virkelig klart å levere både antall kunder, markedsandeler og også på bunnlinjen i 2010, sier Christian Birkeland.  

RiksTV under Birkeland som konstituert sjef leverte i 2010 sin første positive bunnlinje. Tall for 2010 viser et driftsresultat på 39,2 millioner NOK etter avskrivninger – og en omsetning på 897,2 millioner NOK.

- Vi ser at vi får betalt for godt arbeide fra hele organisasjonen over lengre tid. Visst har det vært tøffe tak, men det er gledelig å se at det nytter. Vi er nå blitt landets nest største TV-distributør – og vi tilbyr stadig flere kanaler og tjenester som kundene setter stor pris på, sier Birkeland.

Birkeland er sivilingeniør og har utdannelse fra NTNU i Trondheim. Han jobbet i 11 år hos konsulentselskapet Accenture før han i 2006 startet i RiksTV – og da med linjeansvar for teknologi, utvikling og operasjon.