Meny

Halve Norge har RiksTV på hytta

48 prosent av alle nordmenn som har TV på hytta har valgt RiksTV som leverandør. – Nå har vi tatt førsteplassen i hyttemarkedet, sier administrerende direktør Christian Birkeland i RiksTV.

RiksTV har helt siden TV-distributøren ble lansert 1. september 2007 jobbet hardt med å bli en vinner i dette markedet. Gode løsninger for hytteeiere har fått mye fokus hos RiksTV og Christian Birkeland – og resultatene har ikke uteblitt.

48 prosent av de som har tv på hytta har RiksTV

I en markedsundersøkelse gjennomført av mediebyrået PHD i uke 18 og 19 svarer 48 prosent av de som har TV på hytta at de har abonnement fra RiksTV. Canal Digital (parabol) er på plass nummer to med 28 prosent. Viasat (parabol) oppnår 11 prosent på plass nummer tre.

Undersøkelsen er gjennomført med et landsrepresentativt utvalg i alderskategorien 18 år og eldre, og det ble gjennomført 1007 intervjuer.

- Dette er gledelige resultater. Undersøkelsen ble foretatt før startskuddet smalt for sesongen i hyttemarkedet. Vi forventer ytterligere vekst når hyttesesongen tar av for fullt, sier Birkeland.

RiksTV hadde en sterk vekst i 2010

I 2010 hadde RiksTV sin første positive bunnlinje. Tall for 2010 viser et driftsresultat på 39,2 millioner NOK etter avskrivninger – og en omsetning på 897,2 millioner NOK. Også 2011 har startet godt. Slik forklarer Birkeland suksessen i hyttemarkedet:

- RiksTV har satset på å gjøre det enkelt for abonnentene med løsninger som gir TV-husholdningene frihet og fleksibilitet. Vi har blant annet produktene ”EN pris – tv FIRE steder” og Fritt Valg av enkeltkanaler. RiksTV er som hovedregel enkelt å montere, og dekningen i fritidsområdene er på ca 90 prosent. I tillegg kan man kjøpe mottaker og utstyr om dagen og se tv samme kvelden, og dette er attraktivt for fritidsmarkedet, sier Birkeland.

- For kunden er det også enklere å ha én leverandør av TV - uansett om det handler om hjem, hytte eller båt. Dette forholder vi oss til, og vi jobber derfor kontinuerlig med å lage attraktive produkter for fritidsmarkedet, sier toppsjefen i RiksTV.

RiksTV er Norges nest største TV-distributør totalt sett, men har nå på fritidsmarkedet inntatt topp-posisjonen.