Meny

RiksTV i pluss – resultat på 45,8 mill

RiksTV AS kan vise til sitt aller første økonomiske resultat i pluss. Foreløpige tall for 2010 viser et resultat før skatt, finans og avskrivninger (EBITDA) på 45,8 millioner kroner – og en omsetning på 897,2 millioner NOK.

-Dette er et resultat vi er stolte over. RiksTV har klart å snu store underskudd fra oppstartsfasen til et pent overskudd, sier administrerende direktør Christian Birkeland i RiksTV AS.

-Vi har lagt bak oss et svært godt år, og ikke minst en svært god utvikling når det gjelder antall kunder. Ja, vi har hatt en jevn vekst gjennom hele året, med rett over 300 000 betalende kunder inkludert sesongkunder. Vi har vokst i fritidsmarkedet og vi har hatt en voldsom vekst i antall flerromskunder med opptil 4 TV-er til prisen av en. Det har vært en viktig drivkraft for veksten, sier en fornøyd Birkeland.

Birkeland er konstituert sjef for landets nest største TV-distributør. RiksTV distribuerer 36 TV-kanaler. I tillegg får man NRKs kanaler i HD. RiksTV selger både enkeltkanaler, filmer og pakker av kanaler. Den mest kjente pakken er RiksPakken som inneholder alle de norske kanalene og de mest populære blant de utenlandske.
 
I det digitale bakkenettet er det blitt gjort betydelige investeringer. De økonomiske resultatene har vært negative. I 2009 hadde RiksTV et EBITDA-resultat på minus 197,4 millioner NOK. Bedre var det ikke i 2008. Da var tilsvarende resultat på minus 321,8 millioner NOK.

-Vi ser en markant oppgang i omsetningen til RiksTV. Dette på bakgrunn av økt salg både når det gjelder våre TV-pakker, salg av enkeltkanaler samt våre filmtjenester. Alle våre produkter er faktisk på offensiven. Ikke minst er det morsomt å se et overskudd – for aller første gang i RiksTV sin historie. Slikt skal man glede seg over, sier Birkeland.

Totalt hadde RiksTV ca 480 000 kunder på plattformen ved årsskiftet. I september 2007 satte RiksTV seg som mål å nå 500 000 kunder i løpet av fem år. Dette målet er snart nådd.

-Vi synes at forbrukerne skal få bestemme – om de vil kjøpe pakker eller velge noen få enkeltkanaler. Det er viktig å gi TV-seerne alternativer og frihet, sier Birkeland.

Dette er RiksTV:
RiksTV AS tilbyr digital-TV i det digitale bakkenettet, som 98 prosent av husstandene og cirka 90 prosent av fritidsboligene kan få inn med vanlig antenne. Selskapet eies av NRK Aktivum, Telenor Media & Content Services AS og TV 2 Gruppen AS.

Birkeland er konstituert i stillingen. Han tok over sjefsjobben i RiksTV etter at Espen Thorsby forlot stillingen i juni 2010. Selskapet ble etablert i november 2005. Høsten 2007 startet den digitale utrullingen. I 2009 ble det analoge nettet slukket.