Meny

RiksTVs nye lederteam

1. april ble Christian Birkeland ansatt som administrerende direktør i Norges nest største tv-distribusjonsselskap, RiksTV. En drøy måned senere har han satt sammen sin nye lederkabal – en ledergruppe der alle er hentet fra egen stab.

Vegard Klubbenes Drogseth (t.v. foran) og Annfrid Standal (t.h.) sitter sammen med administrerende direktør Christian Birkeland. Bak: Christopher Knudsen, Jérôme Franck-Sætervoll og Bernt Andersen (t.h). Disse seks danner RiksTVs nye ledergruppe.

- Jeg er veldig fornøyd med den sammensetningen RiksTVs nye ledergruppe har fått. Her er det en god kombinasjon av folk som har vært i ledergruppen en stund, samt et par nye, sier Christian Birkeland.

Da han overtok som permanent toppsjef kunne han også fremlegge et  driftsresultat for 2010 på 39,2 millioner NOK etter avskrivninger – og en omsetning på 897,2 millioner NOK.

Salgs og CRM-direktør, Vegard Klubbenes Drogseth (33), har vært med siden 2006 som prosjektleder i produktavdelingen, og kommer fra rollen som CRM- og Salgssjef Direktesalg. Vegard har vært management trainee i MTG og Viasat, og var med å starte den første norske sportskanalen, SportN.

Markedsdirektør, Bernt Andersen (39), har vært sentral i ledergruppen som salgs- og markedsdirektør, og startet i RiksTV sommeren 2008. Bernt kommer sist fra Telenor Broadcast, Canal Digital og Telenor Avidi.

Teknologi og leveransedirektør, Christopher Knudsen (35), har vært sentral i oppbyggingen av RiksTVs driftsorganisasjon og nettverk av samarbeidspartnere siden oppstarten i 2006. Han får utvidet ansvar for videre utvikling og optimalisering av RiksTVs leveransekjede og teknologiplattform.

Finansdirektør, Annfrid Standal (46), har vært i RiksTV siden starten og hatt ansvarsområdet hele tiden. Annfrid har tidligere vært CFO i Orange World Services og hatt ulike roller innenfor økonomi og forretningsutvikling i PA Consulting, Telenor og Hafslund Nycomed.

Direktør for produkt og forretningsutvikling, Jérôme Franck-Sætervoll (34), har vært i RiksTV siden starten og var tidligere strategidirektør. Han har nå ansvaret for strategi, innhold, produkt- og forretningsutvikling.

Vegard Klubbenes Drogseth, Christopher Knudsen og Jérôme Franck-Sætervoll er nye i ledergruppen.

Hva er hovedmålet for RiksTV nå?
- Vi skal fortsette den gode utviklingen fra 2010 og samtidig jobbe enda hardere for at kundene våre skal være fornøyde, sier Birkeland. Dessuten har vi nå et sterkt produkt som gjør det svært bra i et krevende marked. Vi har alle tv-kanalene folk ser på, vi har Norges beste tilbud dersom du har tv flere steder, vi har de viktigste kanalene i HD og vi har et veldig bra premiumtilbud med bl.a. TV 2 Barclays Premier League i HD, CANAL+ og alle TV 2 Sport-kanalene, sier Christian Birkeland.