Meny

RiksTV lanserer nytt tv-produkt

Høsten 2009 innførte RiksTV Fritt Valg. Nå tar Norges nest største tv-distributør et nytt steg: Sett sammen din egen kanalpakke med seks favorittkanaler!

I tillegg til de seks kanalene du velger, er NRKs fire kanaler, Frikanalen, Visjon Norge og lokal-tv fritt tilgjengelig. RiksTV har valgt å kalle det nye tv-tilbudet for Favoritter.

- Da vi innførte Fritt Valg i 2009, var det svar på mange henvendelser fra politikere og seere. Dette tilbudet ble tatt godt i mot, men analysene våre har fortalt at kundene også ønsker en større fleksibilitet innenfor de etablerte pakkene. Derfor har vi nå valgt å utvide tilbudet til at du også kan sette sammen din egen kanalpakke basert på dine favoritter, sier Christian Birkeland, administrerende direktør i RiksTV.

Totalt får man tilgang til 13 tv-kanaler i Favoritter. - Du velger selv seks kanaler fra RiksPakken. NRKs kanaler er fritt tilgjengelig sammen med Frikanalen, Visjon Norge og lokal-tv der disse finnes. Det blir da i alt 13 kanaler til 219,- kroner i måneden, sier Birkeland.

Men man har også muligheten til å utvide pakken.- Om du skulle ønske en eller to tv-kanaler i tillegg til de du har valgt, legger du til disse på Min Side, og betaler Fritt Valg-pris for disse. Det er 20,- eller 30,- kroner pr kanal alt etter hvilken kanal du velger i tillegg. Ikke grunnpris eller skjulte kostnader – bare en tilleggspris pr kanal, sier han.

Favoritter blir lansert som et tillegg til de pakkene som RiksTV allerede tilbyr. - Tilbudene vil utfylle hverandre. RiksPakken vil stadig vekk være et tilbud der man betaler én pris for tv fire steder – og med et komplett kanaltilbud. Favoritter er et tilbud for dem som ønsker et begrenset antall kanaler, men er opptatt av frihet til å velge og ikke ønsker å betale for kanaler man ikke ser på, sier Birkeland.

RiksTV AS tilbyr digital-TV i det digitale bakkenettet, som 98 prosent av husstandene og cirka 90 prosent av fritidsboligene kan få inn med vanlig antenne. Selskapet eies av NRK Aktivum, Telenor Media & Content Services AS og TV 2 Gruppen AS. RiksTV ble etablert i november 2005. Høsten 2007 startet den digitale utrullingen. I 2009 ble det analoge nettet slukket.