Meny

TV 2 Sumo rett på tv-en din i dag

TV 2 Sumo kan nå sees direkte på tv-skjermen.

Norges nest største tv-distributør, RiksTV, har inngått en avtale med TV 2 der dette er mulig. Denne helgen er det en realitet for alle abonnenter som har den nye hybridmottakeren som ble lansert i september. Dette gjøres mulig ved at RiksTV nå har utvidet distribusjonen til også gjelde signaler via internett.

Christian Birkeland, RiksTV

- Denne avtalen med TV 2 er veldig positiv for oss. TV 2 Sumo gjør bredden i tilbudet vårt større. I tillegg vil de som er abonnenter hos RiksTV, og som skaffer seg den nye hybridmottakeren, kunne se mange av programmene på TV 2, TV 2 Zebra, TV 2 Bliss, TV 2 Nyhetskanalen og TV 2 Sport syv dager tilbake i tid, sier administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland.

TV 2 Sumo har i underkant av 100 000 abonnenter på sin egen plattform.

- Vi er glade for at TV 2 Sumo blir distribuert på enda flere plattformer. Stort sett vil egenproduksjoner kunne fanges opp syv dager tilbake. Men noen av de innkjøpte programmene og seriene er rettighetsbelagt, og kan derfor ikke vises annet enn på det tidspunkt TV 2-kanalene viser det, sier Hege Kosberg, direktør for TV 2 Multimedia.

- Fra lanseringen av RiksTV den 1. september 2007 har vi hele tiden holdt oss til tradisjonell distribusjon via det digitale bakkenettet. Denne nye teknologien gir oss store muligheter til å forbedre og utvide produktet vårt. TV 2 Sumo, VGTV, ny filmtjeneste, musikktjenesten Beat og You Tube er bare starten på dette, sier Christian Birkeland.

Den nye hybridmottakeren som nå er på markedet vil være langt rimeligere enn det mottakerne var da det digitale bakkenettet ble etablert. Noen av de nye tjenestene vil ligge tilgjengelig i RiksTVs pakker – andre (blant annet filmtjenesten) vil være tilleggsytelser.

Fakta:  RiksTV AS, Norges nest største tv-distributør, tilbyr digital-TV i det digitale bakkenettet, som 98 prosent av husstandene og cirka 90 prosent av fritidsboligene kan få inn med vanlig antenne. For første gang passerte selskapet i 2011 1 milliard NOK i omsetning. Driftsresultatet ble på 70,7 millioner NOK, nesten en dobling fra året før. Ved utgangen av 2011 hadde RiksTV 483 000 kunder. 289 000 av disse hadde månedlige abonnement.

For ytterligere opplysninger - kontakt
informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth på 90 80 11 08 eller jpg@rikstv.no