Meny

Lars Vaular – eksklusivt på RiksTV

PRESSEMELDING

Foto: Erik Five Gunnerud

For første gang i Norge lanseres en musikkvideo direkte hos en TV-distributør. RiksTV har gjort avtale med rapperen Lars Vaular (29) om at hans siste musikkvideo, "Legender", skal lanseres eksklusivt for alle abonnenter som har tilgang til Ekstra-portalen og i tillegg på rikstv.no. Dette varer i et helt døgn og skjer torsdag 28. november fra midnatt.

- Alle RiksTV-kunder med vår Smart-boks får opp en egen Lars Vaular-knapp på skjermen. Man trykker OK og kommer inn til portalen der man kan spille av videoen rett på TV-en. Dette er vi stolte av å ha fått til. Det viser at teknologien vår, kombinere tradisjonell distribusjon over bakkenettet med distribusjon via internett, gjør oss veldig smidige og fleksible, sier markedsdirektør Bernt A. Andersen i RiksTV.

Her er teaseren.

- Så vidt jeg vet er det første gang denne formen for lansering skjer i Norge. Vi får mange henvendelser om distribusjon av annet TV-innhold, og det er nå en smal sak å gjøre lignende – eller tilsvarende – ved senere anledninger, sier Andersen.

"Legender" er den siste musikkvideoen i en rekke av musikk- og livevideoer fra artistens siste album, "1001 hjem".

Vaular har rappet på bergensk siden 2003. Han har tidligere arbeidet sammen med Tungtvann, Side Brok, Jan Eggum, Fjorden Baby! og John Olav Nilsen & Gjengen. Han debuterte som soloartist med "La Hat - Et nytt dagslys" i 2007.

I 2009 hadde han tre hitsingler og ble nominert til Spellemannprisen i klassen hip-hop for albumet "D'e glede". Året etter vant han Spellemannprisen 2010 i klassen hip-hop for "Helt om natten, helt om dagen". Han var dessuten nominert i klassene "årets musikkvideo" for videoen til "En eneste" og årets hit for "Rett opp og ned".

I Spellemannprisen 2011 vant han for tredje år på rad i klassen hip-hop for albumet "Du betyr meg", og vant i tillegg også klassen tekstforfatter. Han fikk også Edvard-prisen for 2012 i klassen tekst til musikk for samme album.

Fredag 11.oktober ble Lars Vaulars femte album "1001 Hjem" gitt ut i sin helhet. Etter å ha gitt ut låtene kapittelvis via hjemmesiden hans, www.1001hjem.no siden 20.september. Albumet har blitt tatt godt i mot av både kritikere og av både nye og gamle fans.