Meny

Årets julegave?

RiksTV først med NRKs nett-TV

Administrerende direktør Christian Birkeland i RiksTV

Er dette årets julegave til det norske folk? RiksTV lanserer i dag, som første TV-distributør, NRKs nett-TV-tjeneste direkte på den store TV-skjermen.

Du kan bruke tjenesten til å strømme TV-programmer som nylig er sendt, men som du av en eller annen grunn gikk glipp av og ikke har tatt opp. 40 000 timer med historiske og aktuelle TV-programmer blir etter hvert tilgjengelig. Du kan se Fleksnes og Åpen Post, Lille-Lørdag og gamle norske serier.

-Vi er stolte av å kunne tilby denne kulturskatten rett på den store TV-skjermen til våre abonnenter og til de som benytter seg av tjenestene til det digitale bakkenettet. Tjenesten vil bli utviklet kontinuerlig – og nytt innhold blir lagt inn etter hvert som det blir sendt på TV, sier administrerende direktør Christian Birkeland i RiksTV.

- NRK skal være der folk er. Derfor er vi nå være tilgjengelig gjennom det digitale bakkenettet og RiksTV, på Smart-TV-er og spillkonsoller. Det gjør at familien kan samles i stua og selv bestemme når de vil se programmene, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

NRKs nettjeneste vil være tilgjengelig for alle som har en SMART-boks tilknyttet internett.  Abonnentene vil få tilgang til alt fra ferske nyheter til barne-TV og forbrukerprogram. Det blir livsstil, kultur og underholdningsinnslag og det blir mulig å søke og se serier og gamle slagere helt tilbake fra NRKs svart-hvitt-tid.

- Vi har lyttet til NRKs teknologikrav når vi har utformet RiksTVs SMART-bokser. NRKs tjenester er meget godt tilpasset den teknologien som brukes i kombinasjonen av bakkenett og internett, sier Christian Birkeland.

RiksTV satser på flere nyvinninger utover vinteren. Ikke minst ønsker TV-distributøren å utvide antall plattformer for seing av TV-innhold. Ikke bare tradisjonell TV, men også via PC, nettbrett og mobil.

- Vi kommer med nye og spennende digitale mottakere som gir nye TV-opplevelser, vi satser på TV på flere plattformer. Nylig lanserte vi RiksTV Junior, som egen app for iPad. Her presenterer vi mye av det beste som er laget i film og serier for barn og ungdom. Vi har også lansert en app der du kan styre TV-en fra iPad og iPhone, sier Birkeland.

Da RiksTV Junior ble lansert i oktober – inntok den raskt førsteplassen i App Store over de mest nedlastede appene.

For mer informasjon, kontakt:

Adm. dir. Christian Birkeland i RiksTV på 909 52 122

Informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth på 908 01 108