Meny

Barne-app rett til topps

PRESSEMELDING

TV-distributøren RiksTV lanserte i går appen RiksTV Junior for norske barn. Appen -  med innhold og brukervennlighet tilpasset barn – gikk rett til topps på App Stores liste over de mest nedlastede gratistjenestene det første døgnet.

-  Over 2000 nedlastinger på under 24 timer var i overkant av hva vi hadde håpet på, men tilbakemeldingene vi samtidig har fått viser at dette har falt i god jord hos brukerne, sier markedsdirektør Bernt A. Andersen i RiksTV.

RiksTV Junior vil fra starten av bestå av tjenesten Barnas SF Favoritter, fra den kjente film og serieprodusenten SF. Innholdet kan i første omgang sees på iPad, men vil etter hvert også bli tilgjengelig rett på TV-en i stua eller på barnerommet. 

RiksTV Junior er inkludert i tv-distributørens hovedprodukt, RiksPakken. I appen får barna tilgang til alt fra Astrid Lindgrens legendariske helter til Brannmann Sam, Postmann Pat, Peppa Gris, Kaptein Sabeltann, Elias, Verdens beste SFO og de andre nye barneseriene fra Barnas SF Favoritter.

- Vi er igjen i førersetet når det gjelder etablering av tjenester. For første gang i Norge får barna en egen «TV-kanal» med reklamefritt, helt ufarlig, tilpasset innhold -  der de selv kan bruke iPaden for å finne det de ønsker å se. Alt er selvforklarende og enkelt uten forstyrrende tekster, sier Christian Birkeland, administrerende direktør i RiksTV.

- Dette er det første produktet vi lanserer for iPad, og nettbrett vil i fremtiden være en viktig plattform for oss i RiksTV. Dette er bare en liten begynnelse på hva vi kan vente oss utover høsten og vinteren. Vi vil i tiden som kommer lansere flere tjenester både rett på TV-en og på iPad som hittil ikke er lansert i Norge, sier Christian Birkeland.

For ytterligere informasjon – kontakt: Informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth på 90 80 11 08 eller jpg@rikstv.no