Meny

Styr TV-en fra iPaden

PRESSEMELDING

Christian Birkeland, administrerende direktør i RiksTV, tar i dag et nytt steg inn i fremtiden i forhold til sine abonnenter.

RiksTV utvider repertoaret og etablerer flere ben å stå på. Nylig ble RiksTV Junior-appen – med barneunderholdning på iPad – lansert. I dag lanseres også appen som gir forbrukeren mulighet til å styre TV-en fra iPaden.

Det er flere hundre tusen programmer i året å velge mellom for oss TV-seere. Det er for de aller fleste vanskelig å ha oversikt over alle kanaler og programmer. Men nå lanserer RiksTV en iPad-app som gjør hverdagen enklere for forbrukerne. Med den nye appen kan man bla i ukesarkivet fra TV-kanalene, starte TV-programmer forfra og enkelt finne frem i alle PVR-opptakene. I tillegg får man en rask og enkel oversikt over det som går på TV nå og fremover.

- Foreløpig lanserer vi appen for iPad. Planen vår er imidlertid at appen om kort tid kan utvides til også å gjelde iPhone og andre typer nettbrett og mobile enheter. I tillegg er vi kommet langt i utviklingen av en ny SMART-boks som skal gjøre TV-hverdagen enda bedre og enklere, sier administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland.

Nordmenn kjøpte 950 000 nettbrett i 2013. Over 40 prosent av nettbrettene er iPad.

Dette er hva du som forbruker kan forvente:

- Du kan enkelt utforske, planlegge og styre TV-kvelden din ved for eksempel å filtrere på kategorier som film, serier og sport, og med få berøringer lese om et program og spille det av direkte på TV-en fra iPaden – enten signalet kommer «live» via antennen, som strømmetjeneste fra arkivet eller fra harddisken i TV-boksen

- Hvis du vil se et program senere kan du like enkelt ta det opp, eller bli varslet 5 minutter før det starter. Og kom du litt sent hjem en dag og rakk ikke starten av favorittprogrammet ditt trykker du bare på «start forfra».

 – Dessuten er ikke appen begrenset til hjemmet. Du kan faktisk sitte på hytta, i båten, i bilen, på toget, eller kanskje på en flyplass og ta opp de programmene du ikke rekker hjem for å se, sier Christian Birkeland.

- Appen kan også være TV-guide for alle, men det sier seg selv at den er spesiallaget for abonnenter på vår plattform. Den unike funksjonaliteten får man når RiksTVs SMART-boks og iPaden snakker sammen trådløst via nettet.

- Brukerne har også mulighet til å gå tilbake en uke i tid for å se de programmene de har gått glipp av. Fra lanseringen i dag vil brukerne kunne navigere i arkivene til TV2 sine kanaler og alle TVNorges kanaler, men vi jobber for at dette skal gjelde andre TV-kanaler innen kort tid

- Hva er nytt i forhold til det konkurrentene deres har kommet med?

- Vi utvikler hele tiden produktet vårt. Vi var først i Norge med TV 2 i HD, vi var først i landet med fritt valg av TV-kanaler. Vi var først ute med én abonnementspris for å kunne se TV fire forskjellige steder. Nå har vi utviklet en app som gjør TV-hverdagen enklere for folk flest. Appen vil bli videreutviklet løpende med mange nye tjenester, og det at man da kan bruke den over alt er veldig brukervennlig, sier Christian Birkeland

- Koster det noe ekstra?

- Nei – appen er gratis – og alle som har en iPad kan fritt bruke den, sier Christian Birkeland.

- Har dere start forfra funksjonalitet for alle kanaler?

- Foreløpig har vi dette for TVNorge-kanelene (MAX, FEM, VOX og TVNorge), snart kommer tjenesten også for TV 2-kanalene, og vi jobber for at det også skal gjelde andre TV-kanaler innen kort tid.

- Kan man se TV-innhold direkte på iPaden?

- Foreløpig kan man kun se TV-innhold rett på iPaden i RiksTV Junior – appen som vi lanserte i september. Den nye appen brukes for å finne innhold på en veldig enkel måte og «kaste» det over på den store TV-skjermen. Dette kan være innhold fra harddisken i SMART-boksen, fra «live TV» eller via strømmetjenestene våre. Produktet vil bli løpende utviklet, og vi jobber for at kundene våre også skal få se TV-innhold på iPaden både i og utenfor hjemmet så fort som mulig, sier Christian Birkeland.  

For ytterligere informasjon:

Kontakt informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth på telefon 90 80 11 08