Meny

Vi klarer oss ikke uten TV

PRESSEMELDING

Norge er et land der hytter, fritidsboliger, båter, campingvogner og bobiler brukes trofast og ofte.

Totalt er det 414 000 hytter (2013) i Norge, og det er 140 000 bobiler og campingvogner ifølge tall fra Bisnode Matchit AS. Det finnes ca. 700 000 fritidsbåter totalt og av disse er det ca. en tredel som tåler betegnelsen «med overnattingsmulighet» (tall fra Seilas & Båtliv). 

Estimater TV-distributøren RiksTV har foretatt viser at i underkant av 600 000 fritidsboliger, båter eller biler/campingvogner har TV, noe som har vært en god investering i disse tider.

Ferie, fotball-VM og Tour de France trekker seere til TV-skjermen både ved sjøen og på fjellet. Hele 1.280.000 seere fulgte i snitt den tyske massakren av Brasil tirsdag kveld på TV 2. Seertallene var helt på høyde med tall fra VM-finalen for fire år siden mellom Nederland – Spania (1.288.000 seere).

- Det var et vanvittig tall på en vanvittig fotballkamp. På det meste var det over 1,4 millioner seere som så på kampen, sier informasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, til nettstedet Kampanje.

Ferske tall fra Ipsos MMI viser at 37 prosent av alle som har TV i sine fritidsboliger/biler/båter har valgt RiksTV som sin leverandør. Canal Digital parabol kommer nærmest med 28 prosent. Syv prosent har valgt Canal Digital kabel, fem prosent har Viasats tjenester, mens 14 prosent har valgt «andre tjenester».