Meny

Vi blir aldri lei krim og «Påskenøtter»

Vi nordmenn blir aldri lei Påskenøtter med Øystein Bache og Rune Gokstad. Det er denne programserien nordmenn har som favoritt også denne påsken ifølge en undersøkelse Norstat har gjort for RiksTV. Foto: Ole Kaland, NRK.

Det norske folk har «Påskenøtter» med Øystein Bache og Rune Gokstad på NRK1 som sin TV-favoritt også denne påsken. Det viser en fersk undersøkelse foretatt av Norstat AS på oppdrag fra RiksTV.

Alt tyder på at «Påskenøtter» blir TV-slageren den kommende påsken.

Forventningene til «Påskenøtter» på NRK1 er svært høye i alle alderskategorier. Det er like mange i aldersgruppen under 30 år som i aldersgruppen over 50 år som ser frem til «Påskenøtter» på NRK1. Aller størst forventninger til årets utgave av «Påskenøtter» har nordlendingene. 

1 000 respondenter i et landsrepresentativt utvalg ble stilt spørsmålet: «Vurder følgende påskeprogrammer fra 1 til 8 hvor 1 er elendig og 8 er glimrende ut i fra hva du mener og tror er god eller mindre god TV i påsken». Undersøkelsen ble foretatt i perioden fra 10. til 17. mars.

På andreplass kom NRK1s britiske påskekrim «Prey» med et snitt på 4,5. Kvinnene ga den et snitt på 4,7, mens norske menn ga samme påskekrim et snitt på 4,2. Høyest forventninger til serien har de som bor på Vestlandet. Aldersgruppen 40-49 år har de høyeste forventningene til «Prey» på NRK1. Åtte prosent av de spurte ga «Prey» toppscore på 8 poeng.

På tredjeplass havnet dramaserien «Frikjent» på TV 2 med et snitt på 4,3 poeng. Her var kvinnene noe mer positiv enn mennene. Og folk på Østlandet var mer positiv enn folk fra andre deler av landet. Personer i aldersgruppen 40-49 år var mest positive til TV 2-serien. 10 prosent av de spurte ga «Frikjent» toppscore med 8 poeng.

TV 2s påskekrim «The Guilty» kom på fjerdeplass med en snittscore på 4,2 poeng. På delt femteplass kom NRK-dokumentaren «Northugs triumf» og TV 2s «The Voice», begge med et snitt på 3,5.

Følgende åtte programmer ble vurdert i undersøkelsen: NRK1 s britiske påskekrim «Prey», TV 2s britiske påskekrim «The Guilty», TVNorges natur- og eventyrserie «Jegertvillingene», TV 2s underholdningskonsept «The Voice», NRK1s «Påskenøtter» med Øystein Bache og Rune Gokstad, TVNorges slanke-reality «The Biggest Loser, Norge», TV 2s dramaserie «Frikjent» og NRK1s dokumentar «Northugs triumf». Alle programmer sendes i påsken.

Aller best snittkarakter – av 8 som maksimal score – fikk «Påskenøtter» på NRK1 med 4,7 poeng. Her var norske menn og norske kvinner akkurat like forventningsfulle til den nye runden med «Påskenøtter». Mens nordlendingene hadde de høyeste forventningene, var det Oslo-folk som hadde lavest forventninger til «Påskenøtter». Aller høyest forventninger hva alderskategorier angår, hadde målgruppen fra 40-49 år. Totalt 12 prosent av de spurte ga «Påskenøtter» toppscore på 8 poeng.

- Påsken er også en høytid for TV-titting, det vil si en tid hvor det norske folk ser mye på TV. Ja, i påsken ser folk mer på TV enn hva som er snittet for året. I fjor så Ola og Kari i snitt på TV 172 minutter per dag, ifølge TNS Gallup, sier administrerende direktør Christian Birkeland i RiksTV.

Og i påsken reiser mange på hytta, også der er TV-konsumet høyt. Nordmenn tar ikke fri fra verdens største fritidsaktivitet, nemlig TV-titting.

- Vi i RiksTV har siden oppstarten i 2007 valgt å satse ekstra på TV som hytteprodukt. Vi er derfor blitt størst i Norge på distribusjon av TV til norske hytter. TV er viktig for nordmenn, også når de har ferie. Det viser i høyeste grad TV-tallene, sier Birkeland.