Meny

Norske supportere: - Vi vil ha Messi til Premier League!

Hvilken spiller utenfor Premier League er den som norske supportere av engelsk fotball ønsker seg aller mest?

I en undersøkelse TV-distributøren RiksTV har gjort blant over 1.000 fotballinteresserte kunder blir det en solid seier til Lionel Messi. Hele 37 prosent av de spurte er soleklare i ønsket om å få Barcelona-spilleren til sitt favorittlag i England og Premier League.

Lionel Messi (28) – den argentinske stjernen som spiller på FC Barcelona har vunnet Gullstøvelen fire ganger og Gullballen fire år på rad. Han ble også kåret til beste spiller i Fotball-VM 2014.

De spurte i denne undersøkelsen er alle RiksTV-kunder som abonnerer på TV 2 Sport Premium – kanalene som viser Premier League i Norge. Alle har spesiell interesse for det som skjer på den fotballgale øya og har stemt på hvilken spiller som de helst skulle sett i sitt lags trøye.

-  I forkant av at overgangsvinduet ble stengt gjorde vi en undersøkelse blant de som abonnerer på TV2 Sport Premium, hvor vi stilte en del spørsmål om fotballinteresse, og engasjementet var enormt. Spillerlogistikk er et viktig suksesskriterium for fotballklubbene, og noe lagenes supportere følger med argusøyne. Lionel Messi er kanskje verdens beste fotballspiller, så det er ikke så rart at han var den mest ettertraktede spilleren, sier analysesjef Ole Martin Aas Andersen i RiksTV.

Lionel Messi er den spilleren som flest supportere ville valgt til sitt favorittlag. Hele 37 prosent ville valgt Messi, mens 22 prosent ville valg Cristiano Ronaldo, og 7 prosent ville valg Gareth Bale. Deretter følger Thomas Müller (5%), Karim Benzema (4%) og Neymar (4%). Vår egen Martin Ødegaard ble valgt av tre prosent av supporterne.

Når det gjaldt «drømmespilleren» kunne fotball-supportene velge mellom 15 av de mest verdifulle spillerne i verden, spillere som tjener til sitt levebrød utenfor engelsk fotball.