Meny

RiksTV lanserer NRK Super på strømme-TV

RiksTV-sjef Christian Birkeland utvider i dag tilbudet til barn ved å lansere NRK Super som strømme-tjeneste.

Dette er første gang NRK Super tilbys på denne måten, direkte på strømme-TV via SMART-boksen. NRK Super er Norges desidert største barne-TV-kanal.

87 prosent av alle norske barn mellom seks og 13 år ser TV hver dag.

Kanalen er tilgjengelig for alle med smartboks koplet til internett. Nå kan barna se NRK Supers innhold når de selv ønsker det.

- NRK Super et godt etablert og kjent underholdningsunivers for barn, og vi er stolte av å kunne tilby tjenesten til alle med SMART-boks i bakkenettet. Dette gjelder også for de med SMART-boks som ikke er abonnenter hos oss, sier administrerende direktør Christian Birkeland i RiksTV.

I tillegg til TV-kanal, er NRK Super et nettsted med blogger, nyheter, spill, radio og en arkivtjeneste for barn i alderen 2-12 år.

Barn i Norge er store TV-konsumenter med høy tilgang til TV på egne barnerom. 87 prosent av alle norske barn mellom seks og 13 år ser TV hver dag, ifølge en fersk undersøkelse foretatt av Norstat AS på oppdrag fra Nickelodeon. I Midt-Norge er det 92 prosent, i Oslo 89 prosent mens Sørlandet er lavest med 80 prosent viser undersøkelsen. 31 prosent av alle norske barn i alderen 6-13 år har egen TV.

NRK Super inneholder masse egenprodusert materiale, men også norskprodusert innhold skapt fra andre produksjonsmiljøer enn NRK. Her kan barna se Karsten og Petra, Newton og Supernytt – eller utenlandske serier som Albert Åberg, Drømmehagen og Charlie og Lola. Og det når det passer foreldre og barn.

- Fra før har RiksTV et rikt og variert tilbud til barn. Ikke minst gjennom tjenesten som ble lansert i fjor – RiksTV Junior -  og de andre kanalene som er spesialdesignet for barn. Vi ønsker å ha et bredt og rikholdig tilbud til barna, sier RiksTV-sjef Christian Birkeland.

Fra i dag kan man også surfe i RiksTVs filmtjeneste ved hjelp av iPaden. Man kan også starte filmer rett på TV-en etter å ha funnet den filmen man vil se på iPaden - nok et steg i samspillet mellom det digitale bakkenettet og internett. 

Underholdningsportalen kommer også i en helt ny innpakning.

For mer informasjon, kontakt informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth i RiksTV på mobil 908 01108.