Meny

SMART-boks med innebygd wifi

– lanseres i dag

Høsten er en travel tid for TV-distributøren RiksTV. I forrige uke ble tjenesten der du kan leie film direkte fra iPaden lansert. I dag lanseres Eurosport Norge, og det kommer en helt ny SMART-boks med innebygd wifi.

SMART-boksene blir stadig bedre, enklere – og mer avanserte. Nå er RiksTV ute med sin siste tekniske lansering: SMART-boks med innebygd wifi. Dette kommer en uke etter at TV-distributøren lanserte muligheten til å leie film direkte fra iPad og muligheten til å se vanlig TV på iPad.

Internettet og det digitale bakkenettet smelter mer og mer sammen. Administrerende direktør Christian Birkeland sier:

- Den nye mottakeren gjør det vesentlig enklere å ta i bruk tjenester via internett. SMART-boks II kan styres fra både iPhone, iPad og Android-telefoner med RiksTV-appen. Alt fra opptak, kanalskifte, start av filmer eller spoling i programmer kan gjøres fra telefon eller nettbrett, og du ser det rett på TV-en. Man kan bla i ukesarkiv – og se siste ukes programmer fra over 20 TV-kanaler. Sist men ikke minst: Du kan leie filmer fra et arkiv med over 4000 titler, sier Birkeland.

- Vi har jobbet lenge for å få denne mottakeren ut i markedet – og er svært stolte over å kunne tilby den til våre kunder. Designet er vi spesielt stolte av. Det er den mest stilrene og den minste mottakeren vi har lansert til nå.

- Ønsker man å bruke den vanlige fjernkontrollen, har den nå en så god rekkevidde at mottakeren kan plasseres i et skap og fortsatt fungere like godt, sier RiksTVs administrerende direktør Christian Birkeland.

- Mottakeren har innebygd wifi, så oppkobling til internett er blitt mye enklere enn på tidligere modeller. Etter oppkobling kan du leie film, benytte appene med underholdning for barna, se på C More Play eller bla en uke tilbake og se det du gikk glipp av de siste dagene på over 20 TV-kanaler, sier Christian Birkeland.

Fakta: RiksTV kom inn i det norske markedet 1. september 2007 – og har på denne tiden utviklet seg fra å være en «vanlig» TV-distributør til å bli en leverandør av TV og underholdning både via det digitale bakkenettet og via internett.

RiksTV lanserte som eneste distributør i sin tid «Fritt Valg» - kundene kunne velge helt fritt hvilke og hvor mange kanaler de ønsket å abonnere på. Distributøren var også først i Norge med å ha en en multiromløsning der man som kunde kunne betale en prise for å TV både hjemme og på hytta.

I disse dager er det også lansert en tjeneste der RiksTV er først i Norge med filmleie fra iPad. Kundene har også mulighet til å se 13 av TV-kanalene på iPad dersom nettbrettet er koblet til hjemmenettverket. Fra 3. september er også Eurosport Norge en del av tilbudet i hovedproduktet RiksPakken.

Mer om SMART-boks II PVR