Meny

Langrenn mest populært på TV

- slår skiskyting i fersk måling

Langrenn har gått forbi skiskyting som den mest populære TV-idretten i Norge. Dette viser en fersk undersøkelse om TV-sport foretatt av Ipsos MMI på oppdrag fra TV-distributøren RiksTV.

Tilsvarende undersøkelse fra mai i fjor viste at skiskyting var mest populært. Nå ligger langrenn et knepp foran.

Langrenn topper listen med skiskyting hakk i hæl. Videre følger alpint på tredjeplass og håndball som nummer fire. Hopp ligger på femteplass, friidrett som nummer seks. Deretter følger norsk fotball på syvendeplass og internasjonal fotball på plass nummer åtte, sammen med sykling.

Blant de seks mest populære TV-idrettene var det marginalt med endringer fra den forrige undersøkelsen fra mai 2015. Den eneste endringen hva rekkefølge angår, var at langrenn tok over tetplassen som skiskyting hadde i 2015.

Boksing kom til slutt av TV-idrettene i år som i fjor, blant de 15 idrettene som respondentene skulle vurdere.

- Vi ser av undersøkelsen at det er jevnt mellom langrenn og skiskyting. Noe av grunnen kan være den store norske dominansen fra ski-VM i Falun og frem til nå. Nordmenn dominerer jo i alle renn de deltar i, sier informasjonssjef i RiksTV, Jens-Petter Gjelseth.

Undersøkelsen ble foretatt av Ipsos MMI i uke 6 i 2016. 1 030 respondenter i et landsrepresentativt utvalg ble spurt.

På spørsmålet "Hvilke idretter liker du best å se på TV, hvilke liker du dårligst å se på TV", fikk respondentene rangere idrettene på en skala fra 1 til 15 hvor 1 var favoritt TV-idretten fremfor noen andre og 15 var den de likte minst å se på TV. Samtlige idretter ble tildelt poeng etter denne rangeringsskalaen. De idrettene med laveste summer/tall, var de mest populære TV-idrettene.

- Nordmenn er svært glade i å se idrett på TV, og spesielt direktesendt idrett. Seertallene fra TNS Gallup viser høye tall og markedsandeler for TV-sport. VM i håndball for kvinner i Danmark i desember 2015 viste enorme seertall for TV 2, blant annet over 1,5 millioner seere på finalen mellom Norge og Nederland. Og i vinter har NRK vist storform med sterke seertall for ulike vinteridrettsdisipliner på TV, sier informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth i RiksTV.

Rekkefølgen fra 1-til 15

 1. Langrenn (6,7 poeng)
 2. Skiskyting (6,8 poeng)
 3. Alpint (7,8 poeng)
 4. Håndball (7,9 poeng)
 5. Hopp (8,3 poeng)
 6. Friidrett (9,6 poeng)
 7. Norsk fotball (9,8 poeng)
 8. Internasjonal fotball (10,0 poeng)
 9. Sykling (10,0 poeng)
 10. Skøyter (10,6 poeng)
 11. Snøbrett/freestyle (10,9 poeng)
 12. Svømming (11,2 poeng)
 13. Kunstløp (11,5 poeng)
 14. Basketball (12,1 poeng)
 15. Boksing (12,2 poeng)

 For mer informasjon, kontakt informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth i RiksTV på mobil 908 01108 og/eller e-post jens-petter.gjelseth@rikstv.no