Meny

Lanserer 10 nye TV-kanaler

- svensk og dansk TV på plass i dag

I dag lanserer vi 10 nye TV-kanaler i vår portefølje. Av disse er fem nabolandskanaler: SVT2, Svensk TV4, DR1 og DR2, samt dansk TV 2.

Disse kanalene vil bli distribuert over internett og legger seg automatisk inn i den elektroniske programguiden.

I følge Statistisk sentralbyrå er det ca. 45.000 svenske statsborgere registrert som bosatte i Norge. Ca. 10.000 pendler fra Sverige til Norge.

Tallet på dansker i Norge skal ifølge Statistisk sentralbyrå være ca. 20 000.

- En hyggelig begivenhet for oss i RiksTV, og forhåpentligvis også en positiv melding til svensker dansker i Norge. Også nordmenn vil ha stor glede av disse kanalene. Vi har SVT1 i porteføljen fra før, så nå har vi alle de mest kjente og populære svenske og danske kanalene, sier RiksTVs administrerende direktør Christian Birkeland.

- I tillegg til de nye nordiske kanalene vil Matkanalen, MTV, BBC Earth, Nickelodeon og Nick Jr. legge seg inn i kanallistene for abonnenter som har SMART-boks. Det er over 100 000 slike mottakerbokser ute i markedet allerede, sier Birkeland.

Sveriges ambassadør i Norge, Axel Wernhoff, sier følgende:

- Det er verdifullt at vi i Norden gis mulighet til å se på hverandres TV-kanaler. Vi får en økt kunnskap om, og forståelse for hverandre. Forhåpentligvis kommer vi også på denne måten nærmere hverandre.

De nye RiksTV-kanalene er også nok et eksempel på at det digitale bakkenettet og internett mer og mer smelter sammen med distribusjon over internett. For å få inn kanalene må man ha en SMART-boks som er tilkoblet internett.  Da vil TV-seerne oppdage at kanalene legger seg inn i den elektroniske programguiden – hvilket betyr atman kan zappe fra kanal til kanal uten at man merker om man er på internett eller digitalt bakkenett.

I RiksTVs portefølje av TV-kanaler er det faktisk, med disse nye, hele 10 kanaler som distribueres over internett, men som kan sees sammen med kanaler distribuert gjennom det digitale bakkenettet uten at man som seer merker forskjell.

Utviklingen i TV-markedet er også slik at du ikke lenger bare kan se dine favorittprogram på TV-skjermen. De svenske og danske TV-kanalene kan du også se på nettbrett og SMART-telefon dersom du er abonnent.