Meny

Lanserer Discovery-kanalene på nettbrett og smart-telefon

Administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland, lanserer i dag en tjeneste der du kan se TV på smarttelefon eller nettbrett over hele landet.

Vi lanserer i dag 17 TV-kanaler, deriblant TVNorge-kanalene, på nettbrett og smarttelefon. 

I tillegg kan også NRKs TV-kanaler sees på disse enhetene uansett hvor du befinner deg i landet. TV 2-kanalene kan foreløpig sees på bærbare enheter innenfor hjemmet.

- Vi har jobbet lenge med å få til denne løsningen, og vi er glade for å ha fått det til nå. Det betyr at våre abonnenter også kan se det de ønsker på denne typen skjermer, sier administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland.

Blant de 17 kanalene finner vi syv kanaler fra Discovery. Følgende kanaler kan nå ses av RiksTVs kunder på mobile enheter uavhengig av hvor du er i Norge, i tillegg til NRKs kanaler: TVNorge, MAX, FEM, VOX, TLC, Discovery Channel, Eurosport 1, BBC Brit, BBC Earth, BBC World News, National Geographic Channel, Animal Planet, FOX, MTV, Comedy Central, Nickelodeon og Nick jr.  Flere vil komme til etter hvert.

RiksTV har jobbet med dette i lang tid. Birkeland er klar på at denne lanseringen er uavhengig av konflikten mellom Discovery og Telenor.

- En slik tjeneste lar seg ikke realisere over natten. Her skal det gjøres avtaler med kringkasterne og vi må ha på plass en god brukeropplevelse. Dette har vi jobbet med en stund, og nå er løsningen blitt så bra at vi åpner opp for kundene våre, sier Birkeland.

Christian Birkeland og RiksTV byr også på ukesarkiv dersom du glemmer å gjøre opptak av dine TV-favoritter.

- RiksTV-appen er inkludert i RiksPakken. Gikk du glipp av et program kan du enkelt finne programmet i RiksTVs ukesarkiv og spille det av akkurat der du er, sier Christian Birkeland.

TV 2-kanalene kan sees innenfor hjemmet, mens Viasat-kanalene foreløpig ikke kan vises på nettbrett eller mobiltelefon. Det samme er tilfellet med C More og TV 2 Sport Premium.