Meny

Tusen takk, alle testbrukere!

Uten dere hadde vi ikke greid å ha en nett-TV-løsning klar til OL. 

Ifølge tall fra Mediavision ble 35 prosent av strømmetjenestene i Norge (det vil si serier og underholdning fra tjenester som Netflix, TV 2 Sumo, TVNorges DPlay, HBO Nordic mv.) konsumert via PC-skjerm våren 2017. Etterspørselen etter nett-TV blant kundene våre var også stor, og med et 2018 med OL, fotball-VM og masse annet gøy foran oss – skjønte vi at vi måtte snu oss rundt og svare på kundenes behov.

Så da vi i november i fjor besluttet at vi ville utvikle en løsning for web-TV til kundene våre, var målet at vi skulle klare å ha en betaversjon ferdig i tide til OL. Forutsetningen for at vi skulle kunne nå målet vårt, var imidlertid at vi måtte ha flere med oss på laget –  da i form av testbrukere. Og er det noe det er lett å finne blant RiksTVs kunder, er det engasjerte mennesker som gjerne vil teste og gi oss tilbakemeldinger og innspill.

Dermed fikk drøye åtte tusen kunder følgende mail av oss i løpet av de første ukene i desember:

Mail sendt testbrukere

Testerne våre var, som vi hadde forutsatt, ivrige og svært villige til å komme med forslag til forbedringer helt fra starten. Dette hadde mye å si! 

For disse meldingene ...

Tilbakemeldinger HBO

Tilbakemeldinger HBO

... fikk oss blant annet til å endre kursen vi hadde lagt. Vi anså direkte-TV i forbindelse med OL som den viktigste driveren for bruk av nett-TV, men etter hvert som vi i dialog med testbrukerne forsto at HBO-serier var høyt etterspurt, måtte vi justere oss. Dermed ble målet om å inkludere innhold fra HBO Nordic lagt inn som et tillegg til direkte-TV – og noe vi jobbet mot.

Etter hvert som folk testet mer, fikk vi også meldinger som dette ...

Gode tilbakemeldinger på web-TV

... og dette

Positive tilbakemeldinger nett-TV

... noe som ga oss selvtillit og massevis av motivasjon til å jobbe mot det første målet: Å få rulla ut en (beta-)tjeneste før OL, slik at kundene våre kunne se vinterlekene – i tillegg til direkte-TV for øvrig samt arkiv og HBO Nordic – rett på PC og Mac.

Og det har vi klart! 31. januar, en drøy uke før OL-start, begynte vi så smått å snakke høyt til kundene våre om løsningen, og i løpet av de neste dagene sender vi ut informasjon til samtlige kunder om nyheten.

Resultatet kan du se her – og her:

Nett-TV RiksTV GOTNett-TV RiksTV GOT

Så tusen takk til Stian, til Anders, til Jeanette og Paal. Tusen takk til Ronny, Frank Eivind, Jørgen, Linda, Ingvild og Bjørn, tusen takk til Linn og Torbjørn – tusen takk til alle betatestere! Dere har virkelig vært uvurderlige.

Vi er imidlertid langt fra ferdige med å utvikle en fullverdig nett-TV-løsning til kundene våre. Denne uka står for eksempel Søk på programmet, etter at testerne ga uttrykk for at dette er ønskelig. Videre skal vi få inn flere og flere funksjoner – helt til vi (og testerne) føler at vi har et fullverdig produkt med alt vi kan tilby av innhold og funksjonalitet.

Hvordan vi prioriterer det, er opp til testbrukerne. Det lureste vi gjør, er nemlig å høre på dem. 

Gå til RiksTVs nett-TV og sjekk ut selv her!