Meny

Har du sett vinterlekene i Underholdningsportalen?

OL i PyeongChang er i gang, og som de fleste av oss vil oppleve i løpet av dagene som følger, er det visse utfordringer knyttet til det at OL holdes i Sør-Korea – og åtte timer foran oss i tid. 

Mange sendinger starter derfor midt på natten, og kanskje verst er det for de av oss som er interessert i å se curling og alpint – det begynner nemlig allerede i ett-to-tiden. De fleste langrennssendingene starter også grytidlig om morgenen – og det er sikkert mange som heller vil ta igjen søvn enn å sette på vekkerklokka for å se langrenn.

Derfor er det kanskje ikke så rart at 40 prosent av det norske folk i en undersøkelse fra Ipsos på vegne av oss i RiksTV oppga at de ville se OL-sendingene i opptak, og ikke direkte på TV. Og muligheten for å se OL etter at den faktiske øvelsen har gått, er mange: Du kan se det i reprise, du kan selv ta det opp på PVR-boksen din og se det når du ønsker – eller så kan du se det i arkivet på SMART-boks, Apple TV, mobil, nettbrett eller laptop.

Med dette i bakhodet, fant vi ut at vi ville lage en egen temaside på SMART-boksen vår i forbindelse med OL – det vil si en egen side med bare OL-stoff. Her kan de som vil sove, spise frokost, jobbe, leke eller gjøre andre ting når OL-sendingene går live, finne igjen det de vil se – når de vil. Her vil det kun ligge OL-relaterte sendinger, slik at man slipper å gå seg vill blant alt innholdet som finnes – når man egentlig bare vil se på OL.

Temasiden ser slik ut:

Vinterlekene Underholdningsportalen

... og du kan selv velge om du vil lete blant sendingene som er mest sette det siste døgnet, eller om du vil lete etter sendinger for hver gren. 

Vinterlekene-temasiden finner du i underholdningsportalen. 

Vi vil selvfølgelig ikke bare ha OL-innhold på denne siden. De mest sette OL-programmene fra det siste døgnet vil også legge seg på forsiden av Underholdningsportalen, slik at du med veldig få klikk på fjernkontrollen kan finne det du ønsker å se. 

Det å ha en temaside som dette kan fort vekk være noe vi vil fortsette med, dersom kundene våre ser verdien i det. Kanskje vi lager en temaside til fotball-VM til sommeren? Kanskje kommunevalget om halvannet år skal få sin egen temaside, kanskje vi skal samle alle juleprogrammer der i desember – eller kanskje vi skal dedikere en hel temaside til en folkekjær TV-personlighet? 

Poenget er i hvert fall at vi vil gjøre det vi kan for å gi kundene våre så gode brukeropplevelser som mulig, og dette er ytterligere et steg på veien mot dette. For at vi imidlertid skal få det til som best, hører vi gjerne fra deg dersom du har innspill – både til temasider som den vi snakker om her, eller om det er andre ting dere tenker kan bidra til økt brukervennlighet i Underholdningsportalen eller andre steder. 

Det er kanskje en klisjé at kunden alltid har rett, men så hadde vi ikke kommet særlig langt dersom dere absolutt ikke brydde dere heller. Så si ifra!

I mellomtiden – kos deg med vinterlekene!