Meny

Rune Åsprang

Direktør for produkt- og tjenesteutvikling

Ansatt i RiksTV siden 2017.

Rune Åsprang har lang erfaring med TV-bransjen, og jobbet i Get som ansvarlig for TV i produktavdelingen fra 2014 til 2017. Før dette jobbet Rune i flere år som strategirådgiver i det norske konsulentselskapet BEKK, der han var faglig ansvarlig for selskapets rådgivningstjenester innenfor digital strategi, digital kundebetjening og forretningsutvikling. Før dette jobbet han som programmerer/systemutvikler i konsulentselskapet Capgemini

Rune er utdannet Sivilingeniør i kommunikasjonsteknologi fra NTNU og har i tillegg en Executive MBA i strategi og ledelse fra NHH.

Største tv-øyeblikk: De beste tv-øyeblikkene for meg er store sportsbegivenheter som har samlet venner og familie rundt skjermen. To eksempler: For å se VM-stafetten fra Val di Fiemme i 2003 gikk vi hjem fra skolen midt på dagen, da nett-tv og smart-telefoner ikke var et alternativ. Stemningen på hybelen, som var fylt av gode studiekamerater, da Thomas Alsgaard hentet inn Sverige og Jörgen Brinks ledelse, og senere vant spurten mot Axel Teichmann, mens Rike og Carlsen rope "stafett er stafett" var fantastisk.

14 år senere satt jeg sammen med familien på et tog og så på Tour de France i RiksTV-appen da Edvald Boasson Hagen gikk i brudd og etterhvert vant den 19. etappen i Tour de France. Jubelen sto i taket blant alle familiens medlemmer, og de andre på toget så rart på oss. Størrelsen og plasseringen på skjermene vi samles rundt vil nok fortsette å endres, men jeg håper og tror at store tv-øyeblikk vil fortsette å samle og begeistre også i fremtiden.

Ledergruppen