Meny

Fakta om RiksTV

RiksTV er Norges eneste TV-distributør som gir deg digital-TV og HDTV med vanlig antenne.

Digital-TV med vanlig antenne

RiksTV tilbyr digital-TV med vanlig antenne via det digitale bakkenettet i Norge. For å se digital-TV med vanlig antenne trenger du en digital mottaker som du kobler mellom antennen og TV-en. Det er også mulig å bruke flatskjerm med innebygd digital mottaker (IDTV). Alt utstyr må være godkjent for det norske bakkenettet for at det skal fungere med RiksTV. Det finnes over 2000 godkjente mottakere og IDTV.

31 TV-kanaler i det digitale bakkenettet

I det digitale bakkenettet distribueres totalt 31 TV-kanaler og 15 radiokanaler. Den vanligste kanalpakken er RiksPakken som inneholder alle de største norske kanalene og de mest populære utenlandske. Med programkort fra RiksTV har du fri tilgang til Lokal-TV og Frikanalen. NRKs TV- og radiokanaler ligger fritt tilgjengelig uten programkort.

HDTV med vanlig antenne

Alle mottakere godkjent for RiksTV er HD-klare. Siden juni 2009 har vi som eneste distributør sendt programmene TV 2 har vist i HD. Den første sendingen av HD-underholdning i bakkenettet var OL-åpningen i Bejing i 2008 på NRK.

RiksTV har over 1200 forhandlere i Norge

RiksTV har bygd opp et nett med over 1200 forhandlere over hele landet. Både hos de store elektronikk-kjedene og hos frittstående TV-forhandlere selges mottakere og RiksTV-abonnement. Vi selger også utstyr her på vår nettside og gjennom vårt kundesenter, tlf. 210 10 210.

Bakkenettet dekker hele Norge

Det digitale bakkenettet og RiksTV ble lansert i Rogaland, Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark, Hordaland, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hedmark, Oppland og Sør-Trøndelag høsten 2007. I løpet av 2008 kom det digitale bakkenettet også i drift i Nord-Trøndelag, Aust-Agder, Vest-Agder, Nordland, Troms og Finnmark.

I 2009 ble det gamle analoge nettet slukket over hele landet.

Nesten en fjerdedel av TV-seerne bruker vanlig antenne

Da det digitale bakkenettet ble lansert i september 2007 var det mellom 400 000 og 500 000 husstander i Norge som brukte vanlig TV-antenne. Det utgjorde i underkant av 25 prosent av husstandene. Det er også svært mange som bruker vanlig TV-antenne på hytter, i campingvogner, bobiler og i båter. Antall TV-apparater som har blitt berørt av overgangen til digital-TV har derfor vært mellom 1,5 og 2 millioner. 

Bakkenettet er blant de største i verden

Det digitale bakkenettet i Norge er blant de største i verden, målt etter antall sendere. Nettet består av 450 TV-sendere som står på bakken, derav navnet. Fra disse mastene sendes TV-signaler trådløst gjennom luften og tas inn med vanlig tv-antenne. Til sammenligning er det danske bakkenettet bygget ut med under 20 sendere i november 2009. Ca 98 prosent av husstandene og 90 prosent av hyttene i Norge kan få inn signalene fra det digitale bakkenettet.

NRK er sin egen TV-distributør i bakkenettet

NRK er sin egen distributør i det digitale bakkenettet, helt uavhengig av RiksTV. NRKs radio- og TV-kanaler sendes ukryptert og er fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet (ingen kostnad utover lisens). Det er ikke nødvendig å være kunde hos RiksTV for å se NRKs tilbud.