Meny

RiksTV fra A til Å

Alle i Norge kan i praksis få tilgang til det digitale bakkenettet. 98 prosent av husstandene og 90 prosent av hyttene har mulighet for å få inn signalene. Nettet dekker også hele kysten.

Boxer, RiksTVs kollega i Sverige, har siden starten i 1999 blitt Sveriges største TV-distributør. Boxer er TV-distributør i det svenske digitale bakkenettet.

C More ligger i RiksPakken og Favoritter. Vi tilbyr C More First og C More Series og alle sportskanalene som nå heter TV 2 Sport Premium 1 til 8. Du får også tilgang til C More i Underholdningsportalen og i tillegg kan du logge inn på cmore.no og C More-appen og få enda flere kanaler. 

Det digitale bakkenettet har 450 sendepunkter (master) rundt i Norge. Nettet er et av de største i Europa.

Enkelt å få RiksTV der du er - hjemme, på hytta, på båten, i campingvogna.

FEM er en norsk, sportsfri underholdningskanal for kvinner.

Gamle TV-er, til og med de aller eldste, kan ta imot signalene fra RiksTV. Du trenger ikke bytte TV-apparat.

History byr på nye dokumentarer innen kultur, politikk, antropologi og vitenskap samt viktige hendelser som har vært sentrale i verdenshistorien.

IDTV er forkortelsen for flatskjerm-TV med den digitale TV-mottakeren innebygget. Dermed trenger du ikke mottakerboks (dekoder) i tillegg. Det finnes over 2000 godkjente IDTV-er for RiksTV og det digitale bakkenettet.

Jonsknuten - et av de 450 sendepunktene i det digitale bakkenettet – ligger på 904 meters høyde ved Kongsberg og kan sees over hele Østlandet. http://snl.no/Jonsknuten

Kundesenteret nås på telefon 210 10 210. Kundesenteret har åpent fra kl. 08.00 til kl. 22.00 på hverdager og fra kl. 10.00 til kl. 20.00 i helgene og helligdager.

Lettere kan det faktisk ikke gjøres. Du kobler mottakeren mellom antennen og TV-skjermen - så har du digital-TV i løpet av minutter.

MPEG-4 er komprimeringsformatet som brukes i det digitale bakkenettet i Norge. MPEG-4 er et av de mest fremtidsrettede formatene, gir plass til flere kanaler og fungerer meget godt for HDTV.

NRKs radio og TV-kanaler er fritt tilgjengelige i det digitale bakkenettet. NRKs tilbud består av fire TV-kanaler og 13 radiokanaler.

Overgangen til digital-TV gikk rekordraskt i Norge. Fra første lansering av det digitale nettet og til siste slukking av det analoge nettet gikk det bare litt over to år. Både lansering og slukking var fylkesvis.

PVR er mottaker med innebygd harddisk og opptaksfunksjon. Med en slik kan du pause sendinger eller se på en kanal mens du gjør opptak av en annen.

Questions in English will also be answered at our customer service - call 210 10 210. See also short summary of RiksTV in English

RiksTV eies av NRK Aktivum, TV 2 Gruppen og Telenor Media Invest.

Stortinget vedtok i 2004 at det digitale bakkenettet i Norge skulle bygges ut på kommersielle vilkår uten statlig tilskudd.

TV 2 sine kanaler distribueres av RiksTV, også TV 2 Sport Premium.

Underholdningsportalen - se TV når det passer deg, med tjenester for hele familien. Du trenger RiksPakken og SMART-boks koblet til internett.  

Viasat 4 er en av kanalene i Rikspakken. Da den ble lansert viste den landskampen mellom Moldova og Norge som åpningsprogram.

www.rikstv.no er vår nettadresse. Her finner du alt du trenger å vite om våre tilbud.

Zapping på TV blir enda enklere med digital-TV. Med digital mottaker kan du lage din egen kanalliste i akkurat den rekkefølgen du ønsker.

Æres den som æres bør: Det var statsrådene Trond Giske og Liv Signe Navarsete som tildelte konsesjonen og åpnet det digitale bakkenettet i Norge.

Østfold var det andre fylket i landet som fikk digitalt bakkenett. Årsaken var blant annet at Østfold hadde dårligst NRK 2-dekning i det analoge bakkenettet.

Åpningen av det digitale bakkenettet fant sted i Stavanger 1. september 2007.