Meny

Denne boksen er bygget for strømming

Perfekt for deg med fibernett

Apple TV 4 er som skapt for fiber i høy hastighet. Boksen er kraftig og håndterer datamengdene en strømmeboks må gjøre i dag.

Arvid Steffensen (46) er RiksTV-kunde, og bor i Drøbak. Tilbudet om fibernett kom fra RiksTV sin samarbeidspartner, HomeNet. Inkludert var TV-pakke fra RiksTV og en kraftig subsidiert Apple TV 4. Med to TV-er i huset, har familien plassert SMART-boksen i stua og Apple TV-en i loftsstua.

– Vi er veldig fornøyde med løsningen, forteller Arvid Steffensen.

En bedre TV-hverdag med fiber

Med RiksTV via fiber i huset er det ikke bare SMART-boksen og Apple TV, Steffensen og familien kan nyte godt innhold fra, men også RiksTV-appen for mobil, nettbrett og PC. Med lynraskt internett nyter de godt av tilleggstjenestene, og bilder i full HD-kvalitet. 

– Det blir nesten litt «overload», i den forstand at vi nå blir eksponert for mye mer innhold. De grunnleggende programmene, som nyheter og «gullrekka», ser jeg direkte. Men det har gradvis blitt mindre tradisjonell TV her hjemme, og mye mer streaming.

– Jeg ser fortsatt på de samme TV-kanalene som før, men nå har vi også HBO Nordic. Det er populært, konstanterer Drøbak-mannen.

 RiksTV-appen på Apple TV 4 - få alle kanaler og HBO Nordic

Få alle TV-kanalene og HBO Nordic med ditt TV-abonnement, i RiksTV-appen på Apple TV 4. 

En smertefri oppkobling

Steffensen anser seg selv som en gjennomsnittlig teknisk anlagt fyr, så oppkoblingen var relativt smertefri.

– Dagens ungdom er kanskje et par knepp foran, men jeg synes, slik løsningene er nå, at det går an for de aller fleste å koble opp uten problemer.

Familiemannen synes TV-boksen er mye mer brukervennlig nå som familien alltid er koblet på internett.

– Nå kan vi ta opp program, og kommer vi for sent inn i en episode kan vi bare starte programmet på nytt, poengterer Steffensen.

Høy hastighet på nettet gir flere muligheter

RiksTV-appen for Apple TV 4 er som skapt for fiber i høy hastighet. Med RiksPakken får du tilgang til over 50 kanaler, inkludert strømmegiganten HBO Nordic og Viasport. I tillegg til direktesendt TV gir appen deg mulighet til å se programmer om igjen i ukesarkivet.

Apple TV 4 er boks som er bygget for strømming

– Apple TV 4 er en boks som er bygget for strømming. Den har en kraftig prosessor for å drive strømming på en god måte, forklarer produktdirektør i RiksTV, Rune Åsprang.

Eldre bokser er ikke laget for strømmeinnhold

De gamle TV-boksene som mange ser lineær-TV på i dag, er ikke bygget for å bearbeide store datamengder som strømmebokser gjør i dag. For de nye dekoderne er ikke dette noe problem, men flere går over til Apple TV fremfor å oppgradere den boksen de allerede har.

– Tradisjonell kringkasting kan sammenlignes med at vi roper ut signaler fra tårnet på Tryvann, og alle innenfor rekkevidde må fange signalet akkurat der og da. Vi går bort fra at alle må se det samme innholdet samtidig, til en strømmehverdag der du kan se alt du vil, når det passer for deg, via internett. Endringen i hvordan vi sender ut signalene gir nye muligheter for kundene, opplyser produktdirektøren.

Enklere løsning

Med RiksTV via fiber, i samarbeid med våre partnere, kan du velge mellom tre TV-pakker. Med fibernett får du en bedre TV-opplevelse, og en Apple TV 4 gjør i tillegg hverdagen enklere og mer fleksibel.

– Apple TV er enkel løsning for rom nummer to, tre eller fire. Alle tror de må trekke nye kabler og er redde for at det ikke ser pent ut, men med tilgang til internett blir den biten veldig enkel. Denne måten å konsumere innhold blir vanligere og vanligere, legger Åsprang til.