Meny

NFL

NHL

The National Football League (NFL) eller Amerikansk fotball som vi kaller det, består av 32 lag fordelt mellom divisjonene: National Football Conference (NFC) og American Football Conference (AFC). NFL startet i først 1920, men ble slått sammen med American Football League (AFL) i 1966. Sammenlignet med sportsarrangement verden over har NFL det høyeste publikumstallet i snitt (67.591). NFL går for å være den mest populære sporten i USA.
Sesongen starter tidlig september og varer til sent ut i desember. Hvert lag spiller 16 kamper og i en normal sesong vil 6 lag (fire divisjonsvinnere og to wild card teams) gå videre til sluttspill i hver divisjon.

Sluttspillet består av en elimineringsturnering og ender i verdenskjente Super Bowl. Som regel spilles Super Bowl første søndag i februar der vinnerne av NFC og AFC møtes til den ultimate finalen. Super Bowl finalen er det mest sette TV-programmet i verden. Laget med flest Super Bowl titler (seks) er Pittsburgh Steelers og New England Patriots, som slo Atlanta Falcons 34-28 holder tittelen i dag. 

Følg NFL og sluttspillet på Viasport + og Viasport 1