SYV FETE LÅTER PÅ TV DENNE UKEN

- spillelisten oppdateres hver torsdag

RiksTV har samlet de syv beste låtene som dukker opp på TV denne uken. Spillelisten ligger klar til deg i din favorittmusikktjeneste. Vi oppdaterer listen hver torsdag.
Skrevet av: Rannveig Falkenberg-Arell

Åpne spillelisten i din musikkspiller!

beat spotify wimp

1. Choir Of Young Believers: «Hollow Talk»

Broen

Låta som de siste årene har vært lyden av mørketidas TV-kvelder; fra den første Broen-sesongen som gikk vinteren 2012, til oppfølgeren som kom høsten 2013. Nå er Saga Norén fra Länskrim tilbake, og med henne følger de kjølige, men dramatisk effektive tonene fra danske Jannis Noya Makrigiannis, som gjør seg like godt på egne ben. Mandagskvelden blir ikke den samme uten.

Broen
Mandag kl. 21.30 på NRK1 / Søndag kl. 21.00 på SVT1
NRK-arkivet i underholdningsportalen

2. STRFKR: «While I’m Alive»

The Fault In Our Stars

Portland-bandet STRFKR (en, for en kort periode, trendy omskrivning av navnet Starfucker) har i flere år vaket i indie-skorpa med sin fengende og akkurat passe underfundige, repetitive poprock. Perfekt for et akkurat passe alternativt og underfundig romantisk ungdomsdrama, da! Ikke minst et der Mike Mogis og Nate Walcott fra Bright Eyes står for originalmusikken.

The Fault In Our Stars
C More i underholdningsportalen

3. Hot Chocolate: «Every 1’s A Winner»

Anchorman 2 – The Legend Continues

Som en av de siste årenes mest etterlengtede oppfølgere, skulle det bare mangle at ikke Anchorman 2 også fulgte opp forgjengerens lefling med ikoniske 70-tallslåter (hvem glemmer vel rollen Afternoon Delight hadde i eneren?). Denne gangen er det den britiske soul/rock/disco-gruppa Hot Chocolate som får æren av å toppe laget, og dét med en låt av det absolutt ypperste slaget. Den bassgangen og dét gitarriffet der krangler du bare ikke med.

Anchorman 2 – The Legend Continues
Søndag kl. 21.30 på TV 2 Humor

4. Haim: «Falling» (Duke Dumont remix)

While We’re Young

New York-fødte Noah Baumbach holder seg fortsatt til kjente trakter i sin oppfølgerfilm til glimrende Frances Ha (2012), nemlig dramakomedien While We’re Young. Filmens soundtrack er proppet med musikalske perler fra de siste fem tiår (og et par fra 1700-tallet): Fra David Bowie, The Psychedelic Furs og Lionel Richie til A Tribe Called Quest, spesialskrevet musikk fra James Murphy, og denne nymotens Duke Dumont-remiksen av en av LA-trioen Haims gjennombruddslåter

While Were Young
RiksTV filmleie

5. Martha Reeves: «Wild Night»

Thelma & Louise

Motown-stjernen Martha Reeves er mest kjent for sin imponerende hitrekke sammen med sine Vandellas, med klassikere som Dancing In The Street og (Love Is Like A) Heatwave under beltet. Denne feiende flotte Van Morrison-coveren er derimot hentet fra hennes første album som soloartist, som ble godt mottatt av kritikerne, men ikke lyktes i å følge opp tidligere salgsmeritter. Litt uheldig når plata, da den kom ut i 1974, etter sigende var det dyrest produserte albumet noensinne.

Thelma & Louise
Lørdag kl. 01.30 på TV 2 Bliss

6. Alexandre Desplat: «Daylight Express To Lutz»

The Grand Budapest Hotel

Erkestilisten Wes Anderson stopper selvsagt ikke ved soundtracket når det kommer til å skape gjennomførte og særpregede filmer. I fjorårets The Grand Budapest Hotel er Alexandre Desplats spesialkomponerte filmmusikk like eventyrlig, storslagen, lekker og humoristisk som resten av filmen. Desplat har tidligere komponert for Anderson-filmene Den fantastiske Mikkel Rev og Moonrise Kingdom.

The Grand Budapest Hotel
Lørdag kl. 22.55 på C More First

7. Michael Andrews: «Mad World (ft. Gary Jules)»

Donnie Darko

Det er ikke få som blir tatt tilbake til rulleteksten og denne låta, så fort de hører navnet på Jake Gyllenhaals mini-gjennombruddsfilm fra 2001, kulthiten Donnie Darko. Med en handling fra 1988 er mye av musikken i filmen hentet fra perioden – også score-komponist Michael Andrews’ versjon av denne låta, opprinnelig av Tears For Fears. Originalen er vel verdt å sjekke ut!

Donnie Darko
Lørdag kl. 01.35 på TV 2 Zebra