SYV FETE LÅTER PÅ TV DENNE UKEN

- spillelisten oppdateres hver torsdag

RiksTV har samlet de syv beste låtene som dukker opp på TV denne uken. Spillelisten ligger klar til deg i din favorittmusikktjeneste. Vi oppdaterer listen hver torsdag.
Skrevet av: Rannveig Falkenberg-Arell

Åpne spillelisten i din musikkspiller!

beat spotify wimp

1. John Barry Orchestra: «James Bond Theme»

Dr. No

Den første Bond-filmen fra Eon Productions, som ikke bare introduserer Sean Connery som Bond, men også seriens udødelige temamusikk. Hvilke av de to som er viktigste markør på Bond-franchisen kan diskuteres til det blir månelyst. Låta er ifølge historiebøkene (og etter flere runder i rettssystemet) skrevet av Monty Norman og arrangert av John Barry.

Dr. No, James Bond 
Lørdag kl. 23.30 på TVNorge

 

2. Sivert Høyem: «Black & Gold»

Okkupert

Det er ikke hver dag vi blir servert spesialskrevet intromusikk i norskproduserte dramaserier, men med en storsatsing som Okkupert skulle det i grunnen bare mangle. Sivert Høyem fikk jobben på oppdrag fra regissør og med-nordlending Erik Skjoldbjærg, og med Black & Gold viser han seg jobben verdig med en akkurat passe pompøs og dramatisk rockelåt.

Okkupert
Søndag kl. 22.15 på TV 2

 

3. Wang Chung: «Fire In The Twilight»

The Breakfast Club

De fleste vil nok forbinde John Hughes’ 80-talls-tenåringskultur-definerende «brat pack»-film The Breakfast Club (hei, Molly Ringwald!) med Dire Straits-låta Don’t You (Forget About Me). Men man skal aldri kimse av en god underdog! Til informasjon er Wang Chung ikke en artist med kinesisk opphav, men derimot et britisk new wave-band som har hentet navnet sitt fra navnet på den første tonen i den klassiske kinesiske musikkskalaen.

The Breakfast Club
 Lørdag kl. 22.15 på TV6

4. Karen O And The Kids: «All Is Love»

Til Huttetuenes land

Da indie-kultfavoritten Spike Jonze skulle lage film av indie-kultfavoritten Maurice Sendaks barnebok Where The Wild Things Are, med manushjelp fra indie-kultfavoritten Dave Eggers, måtte det selvsagt en indie-kultfavoritt til for å lage musikken. Karen O fra Yeah Yeah Yeahs tok med seg en skokk kollegaer (egne bandmedlemmer pluss folk fra blant andre Deerhunter, Liars og The Dead Weather) og lagde et naivt og nydelig indie-kultalbum. Traileren var for øvrig lydsatt av The Arcade Fires Funeral

Til Huttetuenes land (Where The Wild Things Are)
Lørdag kl. 16.50 på FEM

 

5. Lalo Schifrin: «Main Title»

Dirty Harry

En ikonisk film med et ikonisk soundtrack. Fra Dirty Harry-temamusikken kan det trekkes linjer til alt fra Homelands fragmenterte jazzkrydder til 70-tallets samtidige, funky orkestrerte filmlydspor. Den argentinsk-fødte komponisten Schifrin spilte på 50- og 60-tallet med den legendariske jazztrompetisten Dizzy Gillespie, og har produsert en mengde soundtrack. Best kjent er han for musikken til Mission: Impossible.

Dirty Harry
Lørdag kl. 23.25 på MAX

6. Tom Holkenborg (Junkie XL): «Brothers In Arms»

Mad Max: Fury Road

 Junkie XL, ringer det en bjelle? Om man ikke har registrert at nederlenderen står bak senere års originalmusikk til storfilmer som 300 og Divergent, er det kanskje tidlig-2000-tallsremiksen av Elvis Presleys A Little Less Conversation som ligger fremst i hjernebarken. Den intense og voldsomme filmmusikken til Mad Max’ gjenoppstandelse ligger, for å si det forsiktig, et stykke unna. Men effektiv, dét er den!

Mad Max: Fury Road
Ny i RiksTV Filmleie

7. Nat King Cole: «Autumn Leaves»

My Week With Marilyn

Fra det heftigste heftige til det mykeste myke: Nat King Coles fløyelsstemme og lune pianospill pakket inn i melankolsk messingblås og dramatiske strykere, for anledningen hentet fra det biografiske periodedramaet My Week With Marilyn. Michelle Williams hanket inn både Oscar-nominasjon og Golden Globe for sin tolkning av Marilyn Monroe i denne filmen.

My Week With Marilyn
Lørdag kl. 21.30 på TV 2 Bliss  

Forrige uke

Spilleliste uke 41/42: Choir Of Young Believers: Hollow Talk (Broen), STRFKR: While I’m Alive, (The Fault In Our Stars), Hot Chocolate: Every 1’s A Winner, (Anchorman 2 – The Legend Continues) Haim: Falling (While We’re Young), Martha Reeves: Wild Night (Thelma & Louise), Alexandre Desplat: Daylight Express To Lutz (The Grand Budapest Hotel) og Michael Andrews: Mad World (Donnie Darko).