SYV FETE LÅTER PÅ TV DENNE UKEN

- spillelisten oppdateres hver torsdag

RiksTV har samlet de syv beste låtene som dukker opp på TV denne uken. Spillelisten ligger klar til deg i din favorittmusikktjeneste. Vi oppdaterer listen hver torsdag.
Skrevet av: Rannveig Falkenberg-Arell

Åpne spillelisten i din musikkspiller!

beat spotify wimp

1. Cornelis Vreeswijk: «Somliga går med trasiga skor»

Cornelis

På den tida han jevnlig var å se med buksene på knærne og en rakett i rompa, var det nok ikke mange som så for seg at Turbonegers Hank von Helvete skulle komme til å portrettere svenskenes nasjonalskatt Cornelis Vreeswijk på filmlerretet. Men en bandoppløsning, en grundig avrusning og en scenemusikalopptreden senere var det altså sånn det ble. Til syvende og sist ikke så upassende heller; filmen skildrer tross alt en mann som visste å ta for seg av livets gleder.

Cornelis
Lørdag kl. 23.20 på TV 2

2. Wolfmother: «Joker And The Thief»

Hangover

En breial film trenger så klart et breialt riff! Inn med australske Wolfmother, som like godt fylte hele den nå ti (!) år gamle albumdebuten sin med den slags, og tok formatet med fengende, vrengt 70-tallsrock til det ypperste med nettopp dette sporet. Kvalitetene er åpenbare nok til at låta har dukket opp i mer enn én film (den andre Jackass-filmen og tredje Shrek, blant annet) og flere TV-spill, og har blitt en gjenganger på sportsstadioner verden over.

The Hangover
Lørdag kl. 21.30 på TVNorge

3. Dr. John: «Right Place Wrong Time»

NCIS: New Orleans

Når politifranchisen NCIS har etablert seg med egen serie i musikkmekkaet New Orleans, skulle det bare mangle at det ikke dukket opp noen lokale godbiter på lydsporet. Helt enkelt er det likevel ikke: Da serien først kom gikk det ikke ubemerket hen at vignettmusikken (Boom Boom) var en låt skrevet av John Lee Hooker i Detroit. Eksentrikeren Dr. John er derimot ekte vare; født, flasket opp og grundig rufset til blant paradebyens barer og yrende musikkliv.

NCIS: New Orleans
Sesongpremiere mandag kl. 22.30 på TV3

4. Dead Prez: «Hip Hop»

Dave Chappelle's Block Party

Dave Chappelle’s Block Party er en film så stappfull av god musikk og minneverdige øyeblikk at det er vanskelig å vite hvor man skal begynne. Er det med Kanye West, John Legend og fullt marching band som gjør Jesus Walks? Eller er det når Erykah Badu kaster den enorme signaturafroparykken som nekter å holde seg på plass i vinden? En ting er sikkert: Komiker Dave Chappelle og film- og musikkvideoregissør Michael Gondry traff blink da de bestemte seg for å invitere til nabolagsfest med noen av sin generasjons viktigste artister.

Dave Chappelle’s Block Party 
Tilgjengelig i RiksTV Filmleie

5. Hooverphonic: «2 Wicky»

Fryktens sommer

En håndfull band og artister står igjen som sentrale representanter for 90-tallsnyvinningen trip hop: Massive Attack, Portishead og Tricky. Belgiske Hooverphonic (også kjent bare som Hoover) er ikke blant dem, men jammen klarte de ikke å lire av seg en liten perle av en låt i sjangeren. 2 Wicky sørget i 1996 for bandets internasjonale gjennombrudd i den fransk-italienske Liv Tyler-filmen Stealing Beauty, men denne uka er den aktuell som lydpynt når Halloween-helga tjuvstartes med skrekk-kultklassikeren I Know What You Did Last Summer.

Fryktens sommer 
Tirsdag kl. 21.30 på Viasat4

6. Ellie Goulding: «Lights»

Spring Breakers

Da den stadig like konfronterende regissøren Harmony Korine skulle lydsette sin selverklærte «beach noir», gikk han til en overraskende sammensetning av musikere: Brostep-kongen Skrillex og tidligere Red Hot Chili Peppers-medlem Cliff Martinez, mannen som blant annet har gitt umiskjennelig dempet særpreg til Nicolas Winding Refns Drive og Only God Forgives. Originalmusikken er lite tilgjengelig for strømming, men Ellie Gouldings internasjonale gjennombruddshit Lights er ikke noe dårlig alternativ.

Spring Breakers
Søndag kl. 21.30 på TV 2 Bliss

 

7. Garber, Van Dyke, Dotrice & Andrews: «Chim Chim Cher-Ee»

Mary Poppins

Erkemusikalen Mary Poppins huskes kanskje først for lystige A Spoonful of Sugar og Supercalifragilisticexpialidocious, men det var stemningsfulle Chim Chim Cher-Ee som i 1964 gikk hen og vant Oscar for beste originallåt. Musikken til filmen er skrevet av de ekstremt produktive Sherman-brødrene Robert og Richard, som i tillegg sto bak både Chitty Chitty Bang Bang, Jungelboken og Aristokattene.

Mary Poppins 
Lørdag kl. 09.20 på FEM

Arkiv

Spilleliste uke 42/43: John Barry Orchestra: «James Bond Theme» (Dr. No), Sivert Høyem: «Black & Gold» (Okkupert), Wang Chung: «Fire In The Twilight» (The Breakfast Club), Karen O And The Kids: «All Is Love» (Til Huttetuenes land), Lalo Schifrin: «Main Title» (Dirty Harry), Tom Holkenborg (Junkie XL): «Brothers In Arms» (Mad Max: Fury Road) og Nat King Cole: «Autumn Leaves» (My Week With Marilyn)

Spilleliste uke 41/42: Choir Of Young Believers: Hollow Talk (Broen), STRFKR: While I’m Alive, (The Fault In Our Stars), Hot Chocolate: Every 1’s A Winner, (Anchorman 2 – The Legend Continues) Haim: Falling (While We’re Young), Martha Reeves: Wild Night (Thelma & Louise), Alexandre Desplat: Daylight Express To Lutz (The Grand Budapest Hotel) og Michael Andrews: Mad World (Donnie Darko).