SYV FETE LÅTER PÅ TV DENNE UKEN

- spillelisten oppdateres hver torsdag

RiksTV har samlet de syv beste låtene som dukker opp på TV denne uken. Spillelisten ligger klar til deg i din favorittmusikktjeneste. Vi oppdaterer listen hver torsdag.
Skrevet av: Rannveig Falkenberg-Arell

Åpne spillelisten i din musikkspiller!

beat spotify wimp

1. Mogwai: «Hungry Face»

Gjengangerne (Les Revenants)

Da den dukket opp for tre år siden, gjorde den franske dramaserien Les Revenants seg raskt bemerket som et ekstremt nedtonet og underspilt motsvar til stadig voldsommere og mer grafiske zombiefortellinger. Med en iskald fargepalett og langsomt murrende tempo er det nesten så den skulle vært laget for musikken postrockbandet Mogwai har malt ut de siste 20 årene. Så ble da også skottene hentet inn for å lage originalmusikk til serien, i både første og andre runde, og nå går det i grunnen ikke an å tenke seg den uten.

Gjengangerne
Torsdag kl. 21.30 på NRK 1

2. Nora Collective, Arif og Unge Ferrari: «Bulmers»

Dama til: Arif

Når Live Nelvik neste uke avslutter årets utgave av Dama til, er det med en av de siste årenes mest spennende musikalske nykommere i fokus: Oslo-rapperen Arif (tidligere Phil T. Rich). Bulmers er kompislåta med labelmate Unge Ferrari og produsentene Nora Collective, og den sitter som en kule (en seig og tung sådan).

Dama til: Arif
Mandag kl. 22.30 på NRK 1

3. Justin Bieber: «Sorry»

Senkveld med Thomas og Harald

Det er duket for årets store underholdningsøyeblikk på (og utenfor) TV-skjermen: The Biebs kommer til Senkveld! Landets ungjenter og TV 2s sikkerhetsvakter er i alarmberedskap, men la oss konsentrere oss om det viktigste: musikken. I sommer ga den uventede kombinasjonen Diplo, Skrillex og Justin Bieber oss en av sesongens fineste hits,  og på ferske Sorry er det nettopp Skrillex som med hell plukker opp produsenttråden (sammen med Blood Diamonds) – med en aldri så liten nordisk-tropisk ettersmak.

Senkveld med Thomas og Harald
Fredag kl. 22.15 på TV 2

4. Rod Stewart: «Young Turks»

The Graham Norton Show

Ok, vi beveger oss i ytterkant av premissene for denne lista nå, men enhver anledning til å spille Young Turks må brukes til å spille Young Turks. Når Rod Stewart gjester sofaen til britenes talkshowkonge Graham Norton får det være god nok grunn.Ta på danseskoene, få sving på hoftene og sveisen, og nyt Rod the Mods hyllest til ungdommens opprørstrang. Gjerne inspirert av den nydelige musikkvideoen.

The Graham Norton Show
Fredag kl. 23.00 på TVNorge

5. Marvin Gaye: «Got To Give It Up (Part 1)»

Boogie Nights

Marvin Gayes respons på Motowns ønske om en discolåt har med årene blitt en kjent og kjær film- og TV-gjest. Låta ble hans siste nummer én-hit, og nådde i tillegg toppen av både R&B- og discolista til Billboard. Hvis du lurer på hva du begynner å nynne på når du hører den: Det er ikke helt uten grunn at Robin Thicke og Pharell Williams tilbrakte en drøy uke i en amerikansk rettssal i fjor, og endte med å punge ut 7,4 millioner dollar til Gaye-familien.

Boogie Nights 
Fredag kl. 03.00 på TV 2

6. The Aliens: «I Am The Uknown»

21

Kuppfilm! Kanskje ikke den som står øverst på lista over klassikerne, men på musikksiden kan 21 skilte med et høyst respektabelt utvalg låter. Ikke minst denne absolutt fantastiske låta fra The Aliens, det psykedeliske rockebandet som oppstod i kjølvannet av de skotske båsopprørerne The Beta Band. The Aliens rakk å gi ut to album før også de gikk i oppløsning. Finurlig nok har bandmedlem John Maclean endt som filmskaper: Spillefilmdebuten Slow West fikk tidligere i år Sundance-pris som beste internasjonale drama.

21
Fredag kl. 23.35 på TV3

 

7. The Blue Nile: «Let’s Go Out Tonight»

Aloha

Ukas tredje og siste Skottland-besøk går til en stemme som her viser at han kan konkurrere med de største av 80-tallets croonere – om enn ikke i salgstall og produktivitet. Fire album er nemlig alt den mediesky og kritikerroste trioen The Blue Nile har kommet opp med siden debuten i 1984, det siste i 2004. Desto mer verdt en lytt.

Aloha
Ny i RiksTV Filmleie

Arkiv

Spilleliste uke 44/45: Cornelis Vreeswjik «Somliga går med trasiga skor» (Cornelis), Wolfmother «Joker And The Thief» (Hangover), Dr. John «Right Place, Wrong Time» (NCIS: New Orleans), Dead Prez «Hip Hop» (Dave Chappelle's Block Party), Hooverphonic «2 Picky» (Fryktens sommer), Ellie Goulding «Lights» (Springbreakers), Garber, Van Dyke, Dotrice & Andrews «Chim Chim Cher Ee» (Mary Poppins).

Spilleliste uke 42/43: John Barry Orchestra: «James Bond Theme» (Dr. No), Sivert Høyem: «Black & Gold» (Okkupert), Wang Chung: «Fire In The Twilight» (The Breakfast Club), Karen O And The Kids: «All Is Love» (Til Huttetuenes land), Lalo Schifrin: «Main Title» (Dirty Harry), Tom Holkenborg (Junkie XL): «Brothers In Arms» (Mad Max: Fury Road) og Nat King Cole: «Autumn Leaves» (My Week With Marilyn).

Spilleliste uke 41/42: Choir Of Young Believers: Hollow Talk (Broen), STRFKR: While I’m Alive, (The Fault In Our Stars), Hot Chocolate: Every 1’s A Winner, (Anchorman 2 – The Legend Continues) Haim: Falling (While We’re Young), Martha Reeves: Wild Night (Thelma & Louise), Alexandre Desplat: Daylight Express To Lutz (The Grand Budapest Hotel) og Michael Andrews: Mad World (Donnie Darko).