Meny

Ship O'hoi – jeg må ha TV i båten!

Hva er løsningen om du elsker båtlivet – og er lidenskapelig fotball-fan?

Tomas Steen Olsen (35) fra Varteig i Sarpsborg er sannsynligvis en av de ivrigste 08-tilhengerne i Norge. Nå har han sørget for at ikke et sekund av Sarpsborg 08 sine kamper skal glippe. Han installerte nemlig TV i sin nyinnkjøpte 30 fot store seilbåt.

Tomas har vært Særpefan så lenge han kan huske. Nå er alltid Sarpsborg 08 sine kamper tilgjengelige selv om han er langt til havs. Han har levd med gutta i tykt og tynt – sett de aller fleste hjemmekamper – og vært med på mange av bortekampene. Han har hatt nerver foran hjemmekampene – og gått rundt seg selv før TV-sendingene fra bortekampene. Kampene er viktige  – og da Tomas i fjor kjøpte en 30 fots stor motorseiler kom kvalene. Hvordan skulle ha kombinere sine to store interesser?

Det skal være enkelt å nyte god underholdning – selv på båten

Høsten er fotballsesong, men høsten er også 
seilsesong om været tillater det. Hvordan løse dette?

- Å kjøpe seilbåt var et plutselig innfall. Jeg hadde snekke, og trivdes med å tøffe rundt så tett på land at det ikke var vanskelig å komme seg hjem verken til hjemmekamper eller til TV-en på bortekamper.

Enkelt med TV i båten

Jeg er blitt like bitt av seilsporten som jeg er av fotball og Sarpsborg 08. Da hadde jeg ikke så mye annet valg enn å skaffe meg TV i båten. Det gikk veldig greit å installere dette. TV-en ble montert enkelt på veggen i kahytten – antennekabelen ble strukket innvendig og ut til akterenden av båten der antennen nesten ikke er synlig. Fordelen med RiksTV, som jeg valgte, er at det var utrolig enkelt å montere. Det hele ble ordnet i løpet av en formiddagstime.

- Når jeg tar inn båten for sesongen, og demonterer masten, skal jeg sørge for at antennen kommer i toppen. Foreløpig har det ikke vært noe problem med signaler, men jeg vet at ved å montere antennen så høyt som mulig blir dette enda bedre.

Så nå blir hjemmekampene også sett fra TV-en i båten?

Tomas ler: - Den avgjørelsen er ikke tatt ennå. Men det er klart at når jeg er på fjorden med venner eller med barna, så er det av og til en aldri så liten nedtur å måtte dra inn til land igjen. For å si det sånn: Jeg vil se det an i hvert enkelt tilfelle. Avgjørende hjemmekamper må nok sees fra tribunen.

 

 Jeg har blitt like bitt av seilsporten som jeg er av fotball og Sarpsborg 08. Da hadde jeg ikke så mye annet valg enn å skaffe meg TV i båten. Fordelen med RiksTV, som jeg valgte, er at det var utrolig enkelt å montere. Det hele ble ordnet i løpet av en formiddagstime. 

- Tomas Steen Olsen.

 

God seilhøst - i båt og på fotballbane!