- Action, kampsport, komedie

Pow! Erlend liker kampsport og action

Hvis du liker kampsport er du nødt til å få med deg disse filmene. Få en god blanding av ulike filmer, med fantastisk skuespill og utrolig action. Kos dere!

Få nyhetsbrev med film-og serietips

The Raid - Redemption (2011)

Skuespillere: Iko Uwais, Ananda George, Ray Sahetapy

Premissene for filmen er utrolig enkle. En spesialstyrke i politiet rykker ut til en bygning på jakt etter en gjengleder, og blir selvfølgelig angrepet fra alle kanter og må kjempe seg ut av en umulig situasjon. Det er selvfølgelig ikke dette som gjør filmen absolutt verdt en titt, men det er måten dette gjøres på.

Iko Uwais gjør en fantastisk jobb som skuespiller og som martial art kunstner (og ja, jeg mener kunstner) driver han handlingen gjennom korridorer fylt med actionscener råere, hardere og mer utrolige enn andre filmer i sjangeren. Du sitter på kanten av sofaen mens slåssingen pågår, rekker å ta deg en bit av pizzaen og en slurk av colaen, og så braker det løs igjen. 

Om du vil se Indonesisk kampsport på sitt beste, nye ansikter på skjermen som leverer gode prestasjoner og en handling med gode premisser så sett av 1 time og 40 minutter til denne godbiten.

Du kan se den her: Netflix, RiksTV filmleie 

 

Warrior (2011)

Skuespillere: Tom Hardy, Nick Nolte, Joel Edgerton

Er du sugen på en film med fantastisk skuespill, solid handling og Mixed Martial Arts, bør du sjekke ut denne filmen. To brødre, Tommy, en tidligere marinejeger med et mildt sagt trøblete sinn og Brendan, en lærer som sliter økonomisk, kjemper hver sin personlige kamp i denne fantastiske filmen. Jeg vil ikke avsløre for mye av handlingen, men Warrior leverer fantastiske kampscener og skuespill som gir oss et sterkt innblikk i hvordan motivasjon driver helt ulike personer frem mot det samme målet.

Tenk Rocky, men med skikkelig godt skuespill og utrolig realistiske kampscener.

Du kan se den her: iTunes Store, SF Anytime, RiksTV filmleie, YouTube

 


Visste du at? Alle nye kunder hos RiksTV med en SMART-boks får 3 gratis filmer i filmleie inkludert med valgfri TV-pakke.


 

Druken Master (1978)

Skuespillere: Jackie Chan, Siu Tin Yuen, Jung-Lee Hwang

Du ser ikke kampsport filmer hvor fokus på historien er det viktigste. Kort fortalt har faren til Wong Fei-hong (spilles av Jackie Chan) forsøkt å lære sønnen sin kung-fu. Men sønnen er udisiplinert og frekk, og som straff sendes han til onkelen sin. Onkelen lærer han "Drunken-style", altså en stil som innebærer alkohol, men metodene hans er sadistiske.

Dette er en komedie vel så mye som en kampsportsfilm, men det må du forvente av Jackie Chan. Filmen lar deg oppleve virkelig kreative slåsscener og en koreografi som rett og slett er fantastisk. Liker du kampsport, morsomme situasjoner og utrolig akrobati må denne på lista di.

Du kan se den her: Netflix, iTunes Store

 

Raging Bull (1980)

Skuespillere: Robert De Niro, Cathy Moriarty, Joe Pesci

Raging Bull er en biografi av bokseren Jake La Motta. Robert De Niro leveren en fantastisk prestasjon, og gir oss et meget troverdig bilde av en mesterbokser preget av alkoholisme, paranoia og voldelig misbruk mot familien. Filmen er i sort/hvitt, og dette gjør kampene enda mer brutale og virkelige. Her får du et skikkelig innblikk i hvor korrupt og aggresiv denne sporten var på den tiden, og selv De Niro sin fantastiske prestasjon klarer ikke å sette La Motta i et sympatisk lys.

Du bør allerede ha denne filmen på lista di, om den ikke er det, legg den til og se frem til en god kveld foran TV-en.

Du kan se den her: iTunes Store

 

Ip Man (2008)

Skuespillere: Donnie Yen, Simon Yam, Siu-Wong Fan

Kortene på bordet. Donnie Yen er en av mine favorittskuespillere innen kampsport-sjangeren. Kort fortalt handler dette historien om kung-fu masteren Ip Man, som praktiserte Wing Chun stilen innen kung-fu. Han var også mesteren til legenden Bruce Lee. Filmen er nesten et kjærlighetsbrev til kung-fu, og du blir tatt med på en imponerende reise i historikken og mentaliteten bak denne livsstilen, og friheten Wing Chun gir.

Slåsscenene er helt utrolige, og denne spesielle formen for kung-fu er rett og slett fantastisk å se på film. Den er rask, rå og presis og det er så mange kampscener at du får akkurat det du forventer av en sånn film.

Det er fire filmer med Ip Man. Begynner du med den første kommer du ikke til å angre.

Du kan se den her: Netflix

 

Jeg anbefaler også:

Ong-bak, Rocky, Enter the Dragon, The Fighter og Creed

Få film- og serietips rett i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få film- og serietips og gode tilbud i innboksen din.

{{message.message}}

Du er allerede registrert. Gå til Min side for å endre på dine nyhetsbrev.