- TV-underholdning, komedie, drama

Linns tre kjappe tips for korte kvelder midt i uka

Instinktivt i ryggraden er jeg positiv til alt som produseres i Norge og Norden, og tenker at alle burde vie tid alt det gode innholdet lokale produksjonsselskaper skaper, og særlig det som er morsomt. For travle dager og korte kvelder liker jeg å se noe som er kort, velprodusert og får meg i godt humør.

Få nyhetsbrev med film-og serietips

Hvite gutter (2018 - )

Skuespillere: Jørgen Evensen, Johannes Roaldsen Fürst, Eirik Hvattum Bjørnstad

Firerbanden i Hvite gutter handler om en guttegjeng fra beste vestkant. Mens andre kamerater blir ferdig med utdannelse, får seg jobb og kjæreste, og kanskje barn, så har tiden stått stille for disse gutta. Bekymringene er få samtidig som solen aldri går ned. Kollektivlivet er det som gjelder, selv om de nærmer seg 30. Omgangskretsen rundt blir stadig yngre, jentene begynner å bli fristende, men dette har de vanskelig for å innrømme. Blir ting for vanskelig å hanske med, så regner de med at det igjen er bare å ringe pappa som kan fikse. Men det skal vise seg at sikkerhetsnettet som en gang var der, ikke er like gira på å redde arvingene sine gang etter gang, og det er duket for komplikasjoner. Korte og effektive episoder du kan plukke lett opp i en ledig liten stund.

Du kan se den her: Dplay, RiksTV

 

Førstegangstjenesten (2019 - )

Skuespillere: Herman Flesvig, Jonas Bergland, Mikkel Niva

Herman Flesvig («Allerud VGS», «Hytteliv» med Robert Stoltenberg) har slått ut i full blomst. I denne humoristiske serien veksler Flesvig roller like fort som Espen Eckbo, Lene Johansen og Kevin Vågenes. Det er opptaksdag i militæret og vi får møte militante Ahre-Ketil «Rambo» Lillehagen, Ole Halvorsen fra Haugenstua, mannssjåvinisten Tanja Laila Gaup og sossegutten Preben Lohrengren fra Asker. Karakterene er ikke morsomme i seg selv, men poengene kommer ikke like åpenbart som man antar, som gir morsomme vendinger når du minst aner det. Serien er i korte episoder, helt perfekt for en kort kveld uten at det blir altfor sent.

Du kan se den her: NRK TV

 


Visste du at? Med RiksTV har du syv dagers TV-arkiv fra alle de største TV-leverandørene uansett hvilken TV-pakke du velger.


 

Fra Bølle til Bestevenn (2020)

Skuespillere: Maren fra Superhundene

Et tradisjonelt program om hvordan få orden på trøblete hunder, tenker du, men når du først starter, så blir du fengslet. Den nydelige New Foundlandshunden Anton, av det overvektige slaget, er klassens klovn. Han styrer matmor fullstendig. Da hun prøver å lokke han med seg hjem fra butikken med det deiligste kyllingpålegget, legger Anton seg demonstrativt ned, for han vil helst bli hentet på Rema i matfars Mercedes. Vi møter andre familiehunder med ulike utfordringer, og vi får se hvor raskt gode verktøy og teknikker hundetrener Maren kan hjelpe både to- og firbeinte til langt bedre hverdager. Er du litt glad i dyr, så kommer du til å glede deg til ny episode hver torsdag.

Du kan se den her: NRK TV

 

Disse seriene sluker jeg også kjapt imellom slagene:

Parterapi (NRK/ NRK TV), Neste Sommer (TVNorge/ Dplay), Thomas Giertsen: Helt Perfekt (TVNorge/ Dplay), Best Før (TV 2/Sumo), Side om Side (NRK/ NRK TV), Parterapi (NRK/ NRK TV), Kongsvikfamiliene (TVNorge/ Dplay), Kongen befaler (TVNorge/ Dplay). Og så gleder jeg meg til «Nesten voksen» (TVNorge/ Dplay) som har premiere 26. januar!

Få film- og serietips rett i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få film- og serietips og gode tilbud i innboksen din.

{{message.message}}

Du er allerede registrert. Gå til Min side for å endre på dine nyhetsbrev.