- Krim, drama og thriller

Ole Andre anbefaler serier som passer for de voksne i familien

Liker du krimserier med et snev fra virkeligheten i seg? Gjør som Ole Andre, sett deg godt ned foran TV-en for timesvis med spennende underholdning.

Få nyhetsbrev med film-og serietips

Succession (2018 -)

Skuespillere: Hiam Abbass, Nicholas Braun, Brian Cox

En herlig dramaserie med en lettere dysfunksjonelle mediemogulfamilie i hovedrollen. Bra driv, intriger og litt business - med skuespillerprestasjoner i verdensklasse. Liker du serier som f.eks Billions og The Loudest Voice vil du garantert like denne. Begynner bra og blir bare bedre og bedre jo mer kjent man blir med karakterene! En av mine absolutte favoritter fra 2019 og så langt er to sesonger ute og klare til og binges (og det kommer heldigvis også en tredje).

Du kan se den her: HBO Nordic

 

The Loudest Voice (2019)

Skuespillere: Russell Crowe, Sienna Miller, Seth MacFarlane

WOW! Denne fenget fra start til slutt. Russel Crowe imponerer som Roger Ailes, grunnleggeren av Fox news, i denne miniserien som omhandler historien om Fox News sentrert rundt hovedpersonene selv, hans mindre sympatiske kvinnesyn (temmelig #meetoo) og Fox News sin rolle i det politisk miljøet i USA - spesielt oppimot valget i 2016. Litt trist historie, men samtidig lærerik og underholdende.

Du kan se den her: HBO Nordic

 

Snowfall (2017 -)

Skuespillere: Damson Idris, Carter Hudson, Isaiah John

Dramaserie med utspring i den spede begynnelse av crack-kokain utbredelsen i USA. Vi følger to hovedpersoner på hver sin side av loven og selv om tema er temmelig alvorlig er dette lett, men god, underholdning. Faller i kategorien easy viewing.

Du kan se den her: Viaplay og HBO Nordic

 


Visste du at? Seriegiganten HBO Nordic er inkludert i valgfri TV-pakke frem til April.


 

Inside Bill´s Brain (2019)

Skuespillere: Alex Bueermann, Davin Orness

Minidokumentar på 3 episoder om Bill Gates med fokus på hans arbeid med å løse store globale utfordringer, og om hans «liv og lære» knyttet oppimot Microsoft. Inspirerende og opplysende.

Du kan se den her: Netflix

 

Den som dreper (2011)

Skuespillere: Laura Bach, Jakob Cedergren, Lars Mikkelsen

Knallsterk dansk krimserie. Kjent og kjær krimoppskrift og i velkjent dansk kvalitet. Et sikkert seriekort for de som liker dansk krim. Likte du Wisting vil du garantert like denne.

Du kan se den her: Netflix, Viaplay, SF Anytime og Filmleie.

 

Exit (2019)

Skuespillere: Simon J. Berger, Agnes Kittelsen, Pål Sverre Hagen

Kommer ikke unna en av 2019 sine store snakkiser på seriefronten -Exit. Om alt er sant, og i hvor stor grad det er tatt litt i overkant ut for å skape god underholdning kan sikkert diksuteres, men skal være basert på sanne historier og gir uansett et innblikk i en verden som er litt annerledes enn den de fleste av oss (heldigvis) befinner oss i. Finsansverdens svar på Entourage?

Du kan se den her: NRK TV

 

Jeg anbefaler også:

Billions, When They See Us, Vice, Looming Towers og Chernobyl.

Få film- og serietips rett i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få film- og serietips og gode tilbud i innboksen din.

{{message.message}}

Du er allerede registrert. Gå til Min side for å endre på dine nyhetsbrev.