- Musikkk, drama og sang

Tonje anbefaler musikaler på filmlerretet

Når du ser musikaler på film får du plutselig teaterscenen hjem i din egen stue. Det er gjerne en dramafilm med mye sang, enkelte ganger dans og ulike grader av dialog. Musikaler er blitt filmatisert i en årrekke, både for barn og voksne. I denne sjangeren finner du klassikere som The Sound of Music, 90-tallets Løvenes konge og nykommere som Bohemian Rhapsody. Her er det bare å varme opp stemmen og synge med!

Få nyhetsbrev med film-og serietips

Bohemian Rhapsody (2018)

Skuespillere: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee

Dette er en enestående film om livet til Queen-vokalist Freddie Mercury, som viser at selv om du har oppnådd «fame and fortune», så er du ingen uten noen som elsker deg. Tårene triller, du ler og du synger med. Skuespillerprestasjonen til hovedrolleinnhaver Rami Malek gir deg gåsehud. Anbefaler å søke frem YouTube-videoer som sammenligner scener fra Live Aid-konserten i 1985 med scener fra filmen.

Du kan se den her: Viaplay, iTunes, SF Anytime, RiksTV filmleie, YouTube

 

Les Misérables (2012)

Skuespillere: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway

Her finner du noen av de største Hollywood-navnene samlet i en storslått filmtolkning av verdens fremste musikal. Har du ikke enda sett en teateroppsetning, bør du i det minste begynne med denne filmen. Hugh Jackman imponerer i rollen som Jean Valjean, mens Russel Crowe gjør seg bra som politiinspektør Javert – dog ikke like imponerende sangprestasjoner. Man ler også godt av Sacha Baron Cohen og Helena Bonham Carter i rollene som kroverten Thénardier og hans kone.

Du kan se den her: Netflix, iTunes, Amazon Prime

 


Visste du at? Alle nye kunder hos RiksTV med en SMART-boks får 3 gratis filmer i filmleie inkludert med valgfri TV-pakke.


 

A Star is Born (2018)

Skuespillere: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott

Du har garantert hørt hitlåten «Shallow» bli spilt på radio, i butikker og nynnet i gangene på jobb eller skole. Filmen handler om den alkoholiserte countryartisten Jackson Maine som oppdager, og forelsker seg i, sangtalentet Ally. Det ender som en tragisk kjærlighetshistorie hvor jakten på topplister og hyllester går på bekostning av ens identitet. Avslutningsvis vil jeg bare ta hatten av for Lady Gaga. For ei dame!

Du kan se den her: Netflix, Viaplay, iTunes, SF Anytime, RiksTV filmleie, YouTube

 

La La Land (2016)

Skuespillere: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt

Ryan Gosling. Emma Stone. Romantikk og seks Oscar-priser. Trenger man å si mer? Dette er en sjarmerende historie om to personers artistiske drømmer om å lykkes i Hollywood, som flettes sammen i det som kalles et musikalsk mesterstykke. Dette er en klassisk Hollywood-produksjon med perfekte tilfeldigheter, kjærlighet ved første blikk og forførende ord.

Du kan se den her: Viaplay, iTunes, Google Play, YouTube, RiksTV filmleie

 

The Greatest Showman (2017)

Skuespillere: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron

Dette er historien om USAs mest kjente sirkusdirektør på 1800-tallet og hans «Freak Show» med underlige personer. Man kan diskutere handlingen, om den er litt tynn og banal, men liker du musikaler bør du så absolutt se denne filmen. Også her imponerer Hugh Jackman med sine musikalske ferdigheter. Dette er en film jeg tror ender opp som et musikalsk teaterstykke i nær fremtid.

Du kan se den her: Viaplay, iTunes, Google Play, YouTube, SF Anytime, RiksTV filmleie

 

Andre filmer med musikk (dans og drama):

Mamma Mia, A Star is Born, Rocket Man, Whiplash, Mary Poppins, High School Musical, Glee (TV-serie), Med Grimm og Gru, Bedknobs and Broomsticks, The Sound of Music, Grease, Labyrint, Chicago, Moulin Rouge, The Rocky Horror Picture Show, Dreamgirls, Fame, West Side Story, Annie.

Få film- og serietips rett i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få film- og serietips og gode tilbud i innboksen din.

{{message.message}}

Du er allerede registrert. Gå til Min side for å endre på dine nyhetsbrev.