- Krim, drama og thriller

Tonje sine dramatiske anbefalinger

Det er ikke noe bedre enn å sette seg ned med god krimdrama. Du får innblikk i en verden fylt med intriger og spenning, mens du selv koser deg hjemme i sofaen. Her er et utvalg som jeg garanterer får både kropp og sinn sitrende av spenning.

Få nyhetsbrev med film-og serietips

Top of the Lake (2013 -)

Skuespillere: Elisabeth Moss, David Wenham, Peter Mullan

Fascinerende og mystisk krimdrama fra New Zeland. Du blir trukket inn i de mørke hemmelighetene til en liten by, hvor alle kjenner alle, og ingen sier noe. En 12 år gammel jente forsøker å drukne seg selv, men blir reddet. Det oppdages at hun er gravid, og etterforskeren Robin Griffin, med spesialkompetanse på overgrep mot barn, blir satt på saken. Like etterpå forsvinner jenta. Samtidig som Griffin søker svar blir hun konfrontert med sine egne, mørke demoner fra tidligere liv. Det er en uretusjert og mørk serie som avdekker flere hemmeligheter, og jeg har sett den to ganger.

Du kan se den her: HBO Nordic

 

Killing Eve (2018)

Skuespillere: Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw

Du vet sånne enkle krimserier med litt humor, som du vil seriefråtse? Det er Killing Eve. Villanelle er en pen og uberegnelig leiemorder med spesialkompetanse innen språk, forkledning og drap. Eve, en ansatt i britisk etterretning, blir besatt av å finne Villanelle. Det hele ender i en katt-og-mus-jakt gjennom flere europeiske storbyer, hvor fascinasjonen for hverandre øker for hver dag. Ps: Jeg skulle gjerne hatt tilgang til Villanelles glamorøse garderobe!

Du kan se den her: HBO Nordic

 


Visste du at? Seriegiganten HBO Nordic er inkludert i valgfri TV-pakke frem til April.


 

Papirhuset (2017)

Skuespillere: Úrsula Corberó, Itziar Ituño, Álvaro Morte

År med planlegging. En gruppe brokete mennesker. Masker, våpen, gisler og store mengder penger. Den spanske krimserien, Papirhuset, omhandler et godt planlagt ran, som ender opp å bli en folkebevegelse. Du tar deg selv i å heie på de kriminelle og være stolt over at det ene dekknavnet er «Oslo». Det er en fornøyelse å se en serie hvor du faktisk blir tvunget til å lese teksten for å følge med, så det er bare å legge vekk mobilen.

Du kan se den her: Netflix

 

Broadchurch (2013)

Skuespillere: David Tennant, Olivia Colman, Jodie Whittaker

Klassiske, britisk krim på sitt beste. En ung gutt blir funnet død på stranden i den lille kystbyen Broadchurch i Dorset, og jakten etter den skyldige snur den lille byen på hodet. Det er en anerkjent krimserie, hedret med priser og skyhøye seertall.

Du kan se den her: Netflix, TV 2 Sumo

 

Bodyguard (2018)

Skuespillere: Richard Madden, Sophie Rundle, Vincent Franklin

Alle har sett Bodyguard, alle elsker den, og sesongfinalen slo alle rekorder. En spennende thrillerserie som inneholder politikk, konspirasjoner, attentat og nervepirrende spenning. David jobber i politiets sikkerhetstjeneste og blir forfremmet til å være den ledende sikkerhetsoffiseren for Storbritannias (kvinnelige) innenriksminister. Men, deres to ulike holdninger til krigen i Afghanistan byr på problemer, intriger og spørsmål om hvem man kan stole på. Gjør som «alle». Se den.

Du kan se den her: Netflix

 

Jeg anbefaler også:

Broen, True Detective, Sharp Objects, Big Little Lies, The Fall, Sherlock og Bad Blood.

Få film- og serietips rett i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få film- og serietips og gode tilbud i innboksen din.

{{message.message}}

Du er allerede registrert. Gå til Min side for å endre på dine nyhetsbrev.