Action, humor og animasjon

Tonje anbefaler filmer for familiekvelden

Hjemme hos oss må vi bruke en del tid på å overbevise Petter (8) og Mikkel (4) om nye filmer. Vi må vise utallige trailere, fortelle nærmest hele handlinga og forklare hvem, hva og når. Men når vi først finner den rette filmen, ser vi den om igjen og om igjen...og om igjen. Vi ler, blir redde og overrasket sammen. Dette er vår toppliste.

Få nyhetsbrev med film-og serietips

Askeladden i Dovregubbens hall (2017)

Aldersgrense: 9 år
Skuespillere: Aleksander Kirkwood Brown, Espen Enger

«Neeei, det er en hulder! Ikke spis det eplet! Se nå, se nå!». Dette er ord som gjentatte ganger ropes når vi benker oss i sofaen for å følge Askeladdens ferd, i naturskjønne omgivelser, der han skal redde prinsessa fra selveste Dovregubben. Dette er ekte nasjonalromantikk og en herlig eventyrfortelling. - Denne er ikke like skummel som Askeladden i Soria Moria slott, som har enda flere skumle troll. Så man må se denne først. Petter (8).

Du kan se den her: Viaplay, iTunes, Google Play, RiksTV filmleie

 

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Aldersgrense: 9 år
Skuespillere: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld

En glimrende superheltfilm! Den er moderne, sjarmerende og like underholdende for store og små. Selv om historien om Spider-Man er godt kjent og animert utallige ganger, er dette en annerledes Marvel-film du ikke vil gå glipp av. Denne så jeg med eldstemann, og selv med norsk tale er det gode punchlines og smart humor. - Miles er en skikkelig råkul Spider-Man som sier «heeeey!» hele tiden. Petter (8). Mikkel (4) sier seg enig og påstår at filmen er kjempekul, tross at han ikke har sett den.

Du kan se den her: Viaplay, iTunes, Google Play, YouTube, RiksTV filmleie

 

Til huttetuenes land (2009)

Aldersgrense: 7 år
Skuespillere: Max Records, Catherine O'Hara, Forest Whitaker

En enestående og hjerteskjærende film om en følsom gutt som rømmer fra problemer og ensomhet, til en fantasiverden med enorme lodne vesener. Her overbeviser han skapningene at han er deres nye konge, men det oppstår fort uenighet om hvordan man skal regjere et kongerike. Den vidunderlige filmen er basert på den kjente barneboka "Where the Wild Things Are" fra 1963.

Du kan se den her: iTunes Store

 

KuToppen (2018)

Aldersgrense: Tillatt for alle
Skuespillere: Marit Andreassen, Oda Osvoll Avatsmark, Julie-Ann Dean

Bykalven Klara har store drømmer om å bli sangstjerne som sin rockepappa, Mosk. En dag blir hun invitert til gården hans på landet, men oppdager at pappaen har fått kugalskap og ser syner. Ikke nok med det, står han i fare for å miste gården til ei purke på segway. Dette er en sjarmerende familiefilm med ei klukkende nordnorsk høne, et luskende fugleskremsel og tullete sauer. Barna ler, mens vi vokse humrer. - Jeg liker Bølla best. Han er et fugleskremsel som også kan gå og promper veeeeldig mye. Også spiser han alle kakene, for han elsker kaker. Mikkel (4 år).

Du kan se den her: Viaplay, iTunes, YouTube, RiksTV filmleie

 

Halvdan Viking (2018)

Aldersgrense: 7 år
Skuespillere:Peter Haber

Dette er historien om vikingegutten Halvdan som bor i Østbyen, som en dag møter den uredde vikingejenta Meia, fra Vestbyen. Når Vestbyen planlegger et angrep mot øst, forstår de to vennene at alt avhenger av dem. Denne filmen minner om Ronja Røverdatter, hvor vennskap må holdes hemmelig på grunn av de voksnes evige uvennskap. Halvdan Viking er en svensk film, som også kommer med norsk tale.

Du kan se den her: TV 2 Sumo, C More, Viaplay, RiksTV filmleie

 

Andre filmer dere må se:

Peter og dragen, Flåklypa, Wall-E, Up, Toy Story, De utrolige, Charlie og sjokoladefabrikken, The Never ending story, SVE - Store vennlige kjempe, Gåten Ragarok, Finding Neverland.

Få film- og serietips rett i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få film- og serietips og gode tilbud i innboksen din.

{{message.message}}

Du er allerede registrert. Gå til Min side for å endre på dine nyhetsbrev.