- Drama, eventyr og spenning

Vibeke anbefaler fra bok til skjerm

Jeg er veldig glad i å lese (og høre på lydbok), og jeg blir så glad hvis forventningene innfris når favorittboka blir filmatisert. Enda bedre er det når serien eller filmen tilføyer en ny dimensjon til historien (som i Game of Thrones)! Det er mange å velge mellom, men her en noen av mine tips.

Få nyhetsbrev med film-og serietips

Lord of the Rings Trilogien:

The Fellowship of the Ring (2001)
The Two Towers (2002)
The Return og the King (2003)

Skuespillere: Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom

Tolkien sine bøker åpnet øynene mine for fantasisjangeren, og "Ringenes Herre" filmene var helt sinnsyke når de kom. Jeg forbinder fortsatt julen med LoTR filmene siden de hadde premiere 2. juledag når de kom. Historien er vel kjent for de fleste, men kort oppsummert har de alt; drama, spenning, action og de mest fantastiske slagscenene noen sinne filmatisert. Filmene fremstår nok som litt utdaterte i dag med tanke på spesialeffekter, men det tar ingenting vekk fra historien. Disse filmene kan jeg kose meg med uendelig mange ganger, og vil jeg kose meg ekstra lenge så leser jeg bøkene på nytt.

Du kan se den her: Netflix, Viaplay, iTunes, Google Play, TV 2 Sumo og RiksTVs Filmleie

 

Outlander (2014 - )

Skuespillere: Caitriona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix

Maken til romantisk bokserie har jeg aldri lest! Kjemien mellom Jamie og Claire er så glimrende beskrevet og gjennomsyrer bøkene fullstendig. Dette har falt litt fra i TV-serien, men ikke så mye at det ødelegger for meg. Alt i alt synes jeg serien gjør bøkene rettferdighet, den er spennende, romantisk og skuespillerne matcher ganske bra med hvordan jeg så de for meg. Historien starter litt utrolig med en tidsreise, men dette er ingen fantasy serie.

Du kan se den her: Netflix, Viaplay, SF Anytime ogg HBO Nordic

 


Visste du at? Alle nye kunder hos RiksTV med en SMART-boks får 3 gratis filmer i filmleie inkludert med valgfri TV-pakke.


 

Ondskapens hotel (1980)

Skuespillere: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

Yikes, scenen hvor Jack Nicholson hamrer med øks på baderomsdøra har festet seg på netthinnen min og er det bildet som dukker opp når jeg tenker på denne filmen. Jeg har sett den flere ganger, men aldri helt forstått den helt. Før jeg leste boka, her gikk det opp et lyst for meg (og Ondskapens Hotell er kanskje ikke den beste oversettelsen av The Shining). Filmen er fortsatt en skikkelig god skrekkfilmklassiker, men trenger du en pause fra skjermen og vil grøsse litt ekstra så finn frem boka og kos deg!

Du kan se den her: Viaplay, iTunes, Google Play og YouTube.

 

Bram Stoker’s Dracula (1992)

Skuespillere: Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins

Denne boken er en av mine absolutte favoritter – formatet er spennende, dels dagbok og dels brevutvekslinger mellom Jonathan, Mia, Van Helsing og de andre karakterene. Spenningen stiger for hver side – vil Jonathan klare å rømme fra Dracula’s slott og rekke hjem for å hjelpe sin kjære forlovede fra vampyrens klør? Boka skremmer meg like mye nå som første gang jeg leste den, jeg elsker oppbyggingen av historien og fremstillingen av Dracula – og ikke minst det gammelmodige språket.

Francis Ford Coppola sin film fra 1992 er en klassiker og kan fint sees uten å ha lest boken. Den er kanskje litt 90-tallspreget med filter og hvite nattkjoler i natten, men det er noe av sjarmen også. Jeg nyter Gary Oldman som Dracula, Keanu Reeves som Jonathan og Anthony Hopkins som Van Helsing. Denne passer perfekt på Halloween! Nå i 2020 kom miniserien Dracula på Netflix og jeg kan nesten ikke vente – jeg må bare få litt mer tid på kveldene først.

Du kan se den her: Viaplay, iTunes, Google Play og YouTube

 

De Dødes Tjern (1958)

Skuespillere: André Bjerke, Bjørg Engh, Henki Kolstad

Denne boken av Andre Bjerke gjør seg helt supert som film. Jeg leste boka på høylys dag og følte fortsatt for å krøllle meg sammen under dyna - og for guds skyld ikke ha tærene utenfor. Filmen er et must hvis du liker skrekk og norske klassikere. Hvit nattkjole vandrende mellom grantrær midt på natta, det er så skummelt! Ikke skyld på meg hvis du ikke tør å bade i sommer

Du kan se den her: SF Anytime og RiksTVs Filmleie

Få film- og serietips rett i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få film- og serietips og gode tilbud i innboksen din.

{{message.message}}

Du er allerede registrert. Gå til Min side for å endre på dine nyhetsbrev.