- Drama, thriller og komedie

Vibekes perfekte dramaserier for mørke vinterkvelder

Sett dere godt ned i sofaen eller godstolen. Vibeke elsker gode dramaserier og har plukket ut sine favoritter. Her er det timesvis med fantastisk underholdning.

Få nyhetsbrev med film-og serietips

The Morning Show (2019 -)

Skuespillere: Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Billy Crudup

The Morning Show er Apples første, store serielansering. Apple har knyttet til seg store skuespillernavn som Jennifer Aniston (Friends, Just Go With It), Reese Witherspoon (Wild, Big Little Lies) og Steve Carell (The Office, 40-Year Old Virgin). Merk at i tillegg til gode og inspirerende skuespillerprestasjoner, har Aniston og Witherspoon sentrale roller som produsenter av serien.

The Morning Show er et av USAs mest populære frokostshow, ledet av “TV-ekteparet” Alex Levy (Aniston) og Mitch Kessler (Carell). Den amerikanske befolkningen bedras og får en overraskende Me Too-skandale servert til morgenkaffen da Mitch Kessler blir sparket for å ha misbrukt stillingen sin til å ha sex med medarbeidere på programmet. Alex Levy blir tvunget til å føre frokostprogrammet videre, alene.

En dag gjester Bradley Jackson (Witherspoon) programmet. Hun oppdages av nyhetsavdelingens nyansatte sjef, Cory Ellison (Billy Crudup) og tilbys fort en rolle som medprogramleder i The Morning Show. Den fargerike, spreke og impulsive Jackson må fort bestemme seg for om hun ønsker å ta del i rampelyset til Levy, og ikke minst hvordan hun skal håndtere en bransje preget av… mannfolk.

Serien er en dramaserie som aldri heller mot det kjedelige. Med sterke historier, fantastiske skuespillerprestasjoner og en godt oppbygget storyline, er dette den perfekte dramaserien for mørke vinterkvelder. Den første sesongen har timeslange episoder, noe som gjør serien skikkelig “binge-verdig”. Her flyr episoddene og timene fort unna.

Du kan se den her: Apple TV+

 

Scandal (2012 - 2017)

Skuespillere: Kerry Washington, Darby Stanchfield, Katie Lowes

Scandal føyer seg inn i rekken blant godt seriemateriale fra dramadronningen Shonda Rhimes (Grey’s Anatomy, How to Get Away With Murder). Vi møter Olivia Pope (Kerry Washington), en tidligere kommunikasjonsdirektør i Det Hvite Hus. Hun har sikret valgseieren til president Fitzgerald Grant (Tony Goldwyn) og det kommer fort frem at hun har et kjærlighetsforhold til den nyvalgte presidenten. Hun forlater Det Hvite Hus og starter sitt eget byrå, hvor hun må redde Washingtons profilerte personer fra PR-mareritt. I syv sesonger redder Pope politikere og flere profilerte personer fra kriser i alle mulige ender av skalaen.

I syv sesonger kan du følge Pope og hennes team, hvor episodene er på ca. 45 minutter. Hver episode er full av krisehåndtering i ypperste klasse, sterke skuespillerprestasjoner, kjærlighetsdrama og en dose politikk. Selv om serien så absolutt er preget av dramasjangeren, er det også mye spenning som gjør at serien også heller mot thrillerkategoien. Altså får du det beste av to verdner.

Serien er til å binges.

Du kan se den her: Amazone Prime

 

The Good Wife (2009 - 2015)

Skuespillere: Julianna Margulies, Chris Noth, Josh Charles

The Good Wife handler om Alicia Florrick (Julianna Margulies) som bedras av sin høyt profilerte ektemann, Peter Florrick (Chris Noth), som i sin rolle som statsadvokat havner i en profilert sex- og korrupssjonsskandale. Selv om Alicia står rakrygget ved sin manns side, som må i fengsel for sine handlinger, må hun håndtere den offentlige ydmykelsen skandalen bringer med seg. Etter å ha vært en “tradisjonell, amerikansk housewife” i mange år, bestemmer hun seg for å ta opp igjen karrieren som advokat for å forsørge familien.

Vi følger Alicias reise tilbake til livet som ambisiøs karrierekvinne i advokatfirmaet Stern, Lockhart & Gardner, hvor hun fort faller inn i en ond kjærlighetssirkel med sin tidligere college-flamme Will Gardner (Josh Charles). Gjennom syv sesonger følger vi Alicia gjennom tykt og tynt i jobben som advokat, i kjærlighetsdramaet med Will og problemet med hennes tidligere ektemann som stadig kommer inn igjen i livet hennes.

Serien er en god dramaserie som fenger fra start. Man har stor medfølelse med Alicia og heier på henne som en sterk og ambisiøs familiekvinne. Kjærlighetshistorien med Will og Alicia er sentral i flere av sesongene og man dras rett inn i et solid drama. Flere av seriens karakterer er imponerende gode og skuespillerprestasjonene er solide over hele fjøla.

Du kan se den her: Amazon Prime, HBO Nordic

 


Visste du at? Seriegiganten HBO Nordic er inkludert i valgfri TV-pakke frem til April.


 

Suits (2011 -)

Skuespillere: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Meghan Markle

Suits er det ultimate advokatdrama. Gabriel Macht spiller legendariske Harvey Specter, en New York-basert advokat av høyeste klasse. Han gjør stor karriere i firmaet Pearson Hardman da han møter Mike Ross (Patrick J. Adams). Ross er en tidligere drop-out student, med et ekstremt fotografisk minne. På rømmen fra en “drug deal gone wrong”, møter Mike tilfeldigvis Harvey og får jobben som hans høyre hånd. Sammen blir de en uslåelig advokatduo.

Selv om Mike er et geni med fotografisk minne (som selvfølgelig er en stor fordel i jobben som advokat…), har han ikke den juridiske utdannelsen som trengs for å operere som advokat i USA. Denne hemmeligheten må de holde tett til brystet, hvis ikke risikerer de at Mike blir avslørt som den svindelen han er. Mikes liv tar av i rekordfart takket være svindelen som “liksom-advokat” sammen med Harvey. Han bygger kjærlighetsliv og karriere basert på livet i advokatfirmaet og vi følger han gjennom sesong etter sesong i frykten for at han skal ødelegge det hele.

Gabriel Macht er fantastisk i rollen som den “cocky” advokaten Harvey Specter. Hans skuespillerprestasjoner er fantastiske og du skal være god for å unngå å bli en smule forelsket i Harvey. Også Patrick J. Adams er god som Mike Ross, men det stopper ikke der. Skuespillere som Sarah Rafferty, Meghan Markle (som nå er gift med Prince Harry), Gina Torres og Rick Hoffman er veldig gode i sine roller.

Serien har hittil kommet med så mange som ni sesonger. Om alle er like gode, kan diskuteres. Patrick J. Adams og Meghan Markle forsvinner etter sesong 7, men fortsatt klarer Macht og Rafferty å bære serien videre. Katherine Heigl (Grey’s Anatomy, The Ugly Trught) dukker opp i sesong 8, muligens for å kaste litt ekstra glans over serien etter to store skuespiller-exits.

Serien er allikevel binge-verdig i aller høyeste grad!

Du kan se den her: Netflix

 

Grey’s Anatomy (2005 -)

Skuespillere: Spalding Gray, Mike McLaughlin, Melissa Robertson

Jada, Shonda Rhimes slår til igjen på min toppliste over gode dramaserier. Grey’s Anatomy er den ultimate dramaserien - med drama av ypperste binge-kvalitet, kjærlighetshistorier i fleng og sterke karakterer. Får vi noen gang nok?

Den legendariske dramaserien sirkler seg rundt legene ved Seattle Grace Hospital og med selveste Meredith Grey (Ellen Pompeo) i spissen. Meredith er datteren til den legendariske kirurgen Ellis Grey (Kate Burton) og må leve opp til ekstreme forventninger da hun inntar sykehuset som nyutdannet kirurgspire i den første sesongen. I de hittil 17 (!) sesongene møter man utallige karakterer som setter sine spor. Jeg nevner i fleng: Alex Karev (Justin Chambers), Miranda Bailey (Chandra Wilson), Derek Shepherd (Patrick Dempsey), Cristina Yang (Sandra Oh) og George O’Malley (T.R. Knight) er bare noen av karakterene som setter en støkk i deg.

Kjærlighetshistorien med Meredith Grey og Derek Shepherd i hovedrollene er utvilsomt den beste kjærlighetshistorien i moderne TV-historie - i hvert fall etter min mening. Den har absolutt alt et kjærlighetsdrama skal ha: hjerteskjærende svik, het lidenskap, knusende tap og deilig varme. I mange, mange, mange sesonger følger vi de to helt fra forholdets startgrop til yrende familieliv. På veien dit skal vi gråte en hel del, le, smile og bli sinte.

Dramaserien klarer å “touche” alle deler av følelsesregisteret og det er nettopp det som gjør at seerne følger med i sesong etter sesong. For det skal faktisk litt til før man gidder å følge med når en serie produseres i så mange sesonger. Gamle skuespillere faller fra og nye stjerner kommer til. Og det gjør ikke noe, for produksjonen i ABC Studios og Shonda Rhimes vet å kvalitetssikre historiene og karakterene som sendes inn i korridorene på Seattle Grace Hospital, det er seerskaren og sesongene et solid bevis på.

Hvis du er en av de som ikke har sett Grey’s Anatomy, jeg sier bare: gled deg!

Du kan se den her: Viaplay og TV 2 Sumo

 

Jeg anbefaler også:

Orange Is The New Black, House, Catch 22, Prison Break, The Loudest Voice og The Crown.

Få film- og serietips rett i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få film- og serietips og gode tilbud i innboksen din.

{{message.message}}

Du er allerede registrert. Gå til Min side for å endre på dine nyhetsbrev.