Kortleser rett i TV-en

 • Bakside av TV Kortleser 1920x1080 (002)

Har du en RiksTV-godkjent TV hvor du kan benytte innebygget mottaker (IDTV)? Da trenger du kun en kortleser for å få tilgang til RiksTV. Programkortet settes inn i kortleseren som igjen plasseres i CI-inngangen (Common Interface-inngang) bak eller under TV-en.

 Slik gjør du

 1. Slå av strømmen til TV-en
 2. Sett programkortet inn i kortleseren. Hold kortleser med logo mot deg og sett inn programkortet med gullbrikken mot deg. Pil på kort og pil på kortmodul skal peke samme vei.
 3. Sett kortleseren inn i TV-en på baksiden (eller under) i IC-inngangen (Common Interface-inngang). Logo på kortleser skal peke mot veggen. Se eventuelt TV-ens brukerveiledning.
 4. Koble strømmen til TV-en.
 5. Følg instruksjonene i TV-ens brukerveiledning for kortleser (CAM).
 6. Rask tilgang til kanaler
  Har det gått over 5 dager siden du mottok kortleseren din, så vil en oppdatering fra oss gjøre at du får bilde mye raskere. Send en SMS med kodeord TV til 09595 og vi sender umiddelbart en oppdatering til utstyret ditt. 

Du kan også laste ned denne brukerveiledningen (pdf)

Forutsetninger for bruk av kortleser

 • TV-en må være RiksTV-godkjent, med innebygget mottaker for bakkenettet
 • Du må ha et programkort fra RiksTV
Martin, RiksTVs montør

Martin, RiksTVs montør

Er ikke alt som det skal? Her får du noen tips!

Mangler du alle kanalene, inkludert NRK. Da er det stor sannsynlighet for at det er noe feil med installasjon av kortleser. Se på steg 2 og 3 i "Slik gjør du" og sjekk at programkortet står riktig vei i kortleser, og at kortleseren står riktig vei inn i TV-en. Vi anbefaler også at du går over installasjon av antenne (hvis du har gjort det selv) på nytt. Hjelper ikke dette kan du feilsøke videre på: mangler alle kanaler 
 

Har du NRK, men mangler alle de andre. Da kan det være at du trenger en oppdatering fra oss. Send en SMS med kodeord TV til 09595 og vi sender umiddelbart en oppdatering til utstyret ditt. Hjelper ikke dette, kan du feilsøke videre på har kun NRK-kanalene

Programkort

Programkort

Programkortet identifiserer deg som kunde, og gir deg tilgang til:

NRK sine TV- og radiokanaler er fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet - uten programkort.

Alle kort og dekodere som er registrert på deg kan brukes om hverandre. Kortet vil ikke fungere i andres kortlesere.