Problemer med fjernkontrollen?

- sjekkliste hvis fjernkontrollen ikke virker

Sjekkliste

  1. Riktig fjernkontroll? Sjekk først at du bruker den rette fjernkontrollen... Ikke bruk TV-fjernkontrollen for å velge TV-kanaler.
  2. Sjekk batteriene
  3. Er det infrarøde mottaket på mottakeren tildekket? Signalet fra fjernkontrollen må ha fritt leide frem til mottakeren (gjelder ikke for SMART-boks II).

Annet å sjekke

Multifunksjons fjernkontroll? Flere fjernkontroller har multifunksjon (og kan brukes både til TV og mottaker). Trykk på DTV , STB eller Digital TV -knappen for å komme til mottakermodus. Dette gjelder blant annet Grundig 8740 , Grundig 8860, Sagem DVR 94250 og Samsung H380Z.

Elektronisk støy
Fjernkontrollen sender et infrarødt signal til mottakeren. I noen tilfeller kan TV-ens magnetfelt påvirke dette signalet. Prøv å flytte mottakeren lenger bort fra TV-en.

I enkelte tilfeller kan det hjelpe å endre lysinnstillingene på flatskjermen. Dette fordi enkelte TV-er avgir mer elektromagnetisk støy med visse innstillinger i lysoppsettet.

Glatte eller blanke overflater skaper refleksjoner som kan forstyrre det infrarøde signalet. Mottakeren mottar utrolig mange beskjeder og blir treg fordi den prøver å behandle kommandoene. Prøv å dekke til den blanke parketten med et teppe.

Ødelagt?

Er fjernkontrollen ødelagt, ta kontakt med RiksTV kundeservice på chat eller telefon 09595, så skal vi hjelpe deg med å bestille en ny.