Personvern

Informasjon om RiksTV, om nettstedet, våre retningslinjer for personvern, cookies, webstatistikk, sikkerhet og trygg e-handel.

Personvernpolicy

Personopplysningsloven setter de formelle rammene for hvilke personopplysninger RiksTV kan lagre og hvordan vi kan forvalte disse. Dette gjelder også for våre tjenester på internett. I tillegg gir lovverk som blant annet markedsføringsloven og regnskapsloven også retningslinjer for hvordan informasjon som kan knyttes til en person, skal behandles.

Behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig i henhold til personopplysningsloven er RiksTV AS, organisasjonsnummer 889 099 682. For kontaktinformasjon se Kontakt oss.

Behandlingens formål

Personopplysninger benyttes av RiksTV til å administrere kundeforhold, til fakturering, bestillinger, ordrehåndtering, og i øvrige sammenhenger der RiksTV må vite hvem vi har kontakt med.

Opplysninger som behandles

RiksTV innhenter og lagrer personopplysninger gjennom våre nettjenester, bare i den utstrekning du er blitt underrettet og har godkjent dette. På Min side presenterer vi informasjon om deg fra våre kundesystemer, og vi bruker navn og e-post i forbindelse med utsendelse av våre nyhetsbrev. Disse personopplysninger (navn, adresse, e-postadresse etc.) brukere har oppgitt på RiksTVs tjenester, eller tilknyttede tjenester fra underleverandører, vil bli lagret i våre eller våre underleverandørers databaser. Dette for å sikre at vi kan levere den tjenesten våre brukere forventer.

Utlevering av opplysninger

Informasjon du sender fra deg, for eksempel via skjema på nettstedet, blir kun brukt i den sammenheng de er ment å brukes i. Slike data vil bare videreformidles til tredje part der det trengs for å tilby tjenesten eller er ledd i betalingsinnkreving eller regnskapsbehandling, eller dersom du har samtykket til dette. Vi vil ikke selge dine kundedata til andre.

RiksTV har taushetsplikt om din bruk av abonnementet og tjenestene.

Lagring av opplysninger

Opplysningene lagres så lenge som det er nødvendig for å tilby tjenestene og administrere kundeforholdet, eller for å oppfylle lovpålagte plikter. Du kan som kunde reservere deg mot elektronisk markedsføring, ta i så fall kontakt med RiksTV kundesenter.

Innsyn, endring og retting av informasjon

Etter personopplysningslovens regler har du som kunde rett til innsyn i egne personopplysninger. Dersom opplysningene vi har om deg er feil, kan du kreve å få opplysningene rettet, supplert eller slettet. Enkelte opplysninger kan du selv korrigere ved å logge inn på Min side.

Trygg e-handel

RiksTV er medlem av Trygg E-handel. Det betyr at vi lever opp til Trygg e-handel sine krav for e-handlere.

RiksTV Junior-app

I RiksTV Junior kan brukeren opprette brukerprofiler der vi ber om navn og fødselsdato. Dette er for at brukeren skal bli presentert for innhold tilpasset sin alder og preferanser. Dersom brukeren benytter denne funksjonen, lagres informasjonen på RiksTVs servere. Brukerprofilen kan når som helst slettes av brukeren.

SSL-kryptering

SSL

Når du går inn på våre nettsider startes det automatisk en sikker (SSL-kryptert) sesjon. Du kan kontrollere dette (at sidene er kryptert: se etter https) ved å klikke på hengelåsikonet som vises i din nettleser. Du skal da få se et sikkerhetssertifikat utstedt av GeoTrust SSL CA til rikstv.no.

Norton Safe Web fant ingen problemer med dette området.

Statistikk

RiksTV bruker statistikkverktøyet Google Analytics for å beregne brukertall og trafikk på våre nettsteder slik at vi kan utvikle og forbedre disse gjennom å forstå hvordan de brukes. IP-adresser anonymiseres før de oversendes til Google Analytics, slik at Google Analytics ikke kan knytte opplysninger til enkeltbrukere.

Vi har aktivert tilleggsfunksjonene "Demografi og interesserapporter" og "Remarketing" i Google Analytics. Du kan reservere deg mot dette ved å endre dine Google Annonseinnstillinger. Her kan du også oppdatere informasjonen om deg selv. Ved å bruke nettstedet godtar du at Google behandler opplysninger om deg på den måten og for det formålet som er beskrevet ovenfor.

Vi har også koblet enkelte av sidene våre til et annonsenettverk. Dette gir oss mulighet til å gi deg mer tilpasset reklame på nettsteder du besøker, også utenfor www.rikstv.no. Du er selvsagt fremdeles helt anonym, men vi kan forbedre budskapet i annonsene våre basert på at vi vet at du er en av mange som har besøkt oss tidligere.

Nettprat (Chat)

Vi tilbyr nettprat for å gi deg som kunde bedre service og mer tilgjengelig informasjon. Sikkerhet i nettprat er tilsvarende som i e-post. Du kan velge å få tilsendt kopi av dialogen når nettpraten er avsluttet. Nettprat-dialogen blir lagret hos RiksTV. Er du kunde og oppgir kundenummer lagres dialogen på ditt kundebilde, slik at vi bedre kan hjelpe deg ved neste anledning.

Kommentarer på blogg og på vår Facebook-side

RiksTVs Facebookside og bloggen vår kan kun brukes på en ikke-kommersiell måte. For å kommentere på innleggene på bloggen vår trenger du ikke å registrere deg, på Facebook må du selvsagt være registrert bruker for å skrive innlegg og kommentere.

Du er selv ansvarlig for at egne innlegg og kommentarer i er samsvar med retningslinjene under:

Opptre med respekt for andre, og hold deg til emnet. Det er ikke tillatt å skrive innlegg som inneholder reklame, forsøk på å selge produkter, verving til organisasjoner og lignende. Slike innlegg vil bli fjernet uten forvarsel.

RiksTV forbeholder seg retten til å fjerne kommentarer eller innhold som strider mot loven, eller er av rasistisk, seksuell eller voldelig karakter. Innlegg som inneholder injurierende karakteristikker av kjønn, rase, religion eller seksualitet vil også bli fjernet. Det samme gjelder for innlegg vi mener er i strid med våre grunnregler. Videre forbeholder vi oss retten til, uten forvarsel, å nekte brukere vi mener ikke overholder grunnreglene, adgang til å skrive nye innlegg på vår side. Vi tillater ikke innlegg som er trakasserende, bevisst sprer usannheter eller som på annen måte vil oppfattes som upassende. Søk å vise respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, hudfarge, etniske opprinnelse, nasjonalitet og livssyn.

Meld gjerne fra om du ser kommentarer du mener bryter med disse retningslinjene.

Innhold du selv legger ut på nettet
Innlegg og kommentarer du skriver og legger ut på bloggen på www.rikstv.no eller på vår facebook-side regnes som publisert. Vær oppmerksom på at innhold du offentliggjør blir tilgjengelig for en stor lesergruppe. Hvis du legger ut bilder eller video forutsetter vi at du har alle nødvendige rettigheter.

Cookies (Informasjonskapsler)

De fleste nettsteder i dag bruker cookies for å bedre brukeropplevelsen. En cookie er en tekstfil som, ved besøk på et nettsted, legges i din nettlesers minne. RiksTVs nettsteder bruker cookies. Vi gjør dette for å forbedre brukeropplevelsen, for å ta vare på innstillinger når du logger inn på Min side, og vi samler inn besøksstatistikk via standard verktøy for dette, som vi benytter for å gjøre nettstedene våre bedre for deg som bruker. Ingen personopplysninger blir lagret eller hentet.

Ved å benytte nettjenester fra RiksTV samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser.

De fleste moderne nettlesere er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk. Du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke aksepteres. Vi kan ikke garantere at nettstedet fungerer optimalt hvis du skrur av denne funksjonaliteten.

Rettigheter

Innholdet på dette nettstedet er beskyttet med hensyn til opphavsrett og tilhører RiksTV AS. I andre tilfeller er innholdet merket med rett eier, og er underlagt samme beskyttelse.

Innhold og design på nettstedet kan kun benyttes til personlig og ikke kommersielt bruk. Annen bruk, slik som salg eller videreformidling av informasjon på private eller kommersielle nettsteder er ikke tillatt uten samtykke.

Forbehold

Innholdet på www.rikstv.no kan være mangelfullt og kan inneholde feil. RiksTV prøver etter beste evne å forhindre dette. RiksTV fraskriver seg alt ansvar for eventuelle tap (herunder også økonomiske tap) du eventuelt måtte ha som følge av dette.

RiksTV er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder som vi lenker til.

Men du. Viktigst av alt: velkommen til oss og RiksTV.no - vi håper du enkelt finner frem, og at informasjonen gir deg svar på dine spørsmål.

Har du tips eller kommentarer til nettstedet - ta gjerne kontakt med meg.
Hilsen webansvarlig, RiksTV