• HBO-Vikings

Seersuksessen Vikings på HBO Nordic

Har du ikke sett serien? Få med deg denne godbiten

Du finner den populære dramaserien Vikings i Underholdningsportalen med HBO Nordic inkludert i RiksPakken. 

Dramaserien fra The Tudors-skaper Michael Hirst, har gått siden 2013, og baserer seg løst på historiske hendelser og sagaer om vikinghelten Ragnar Lodbrok. I serien heter han Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel), og vi følger hans reise fra småbruker til vikingkonge.

Den populære serien fikk nylig grønt lys for en sjette sesong i 2018, etter at serien har vært en seersuksess i USA på History Channel. Foruten Game of Thrones er Vikings også den mest populære serien til HBO Nordic her hjemme.

Første episode av Vikings sesong 5 er tilgjengelig i RiksPakken med HBO Nordic. Ønsker du å se alle sesongene til Vikings må du koble opp SMART-boksen din til internett. Slik kobler du opp

Krigersk biskop og utforskning av Middelhavet

Nå er en ny sesong under oppseiling, som lover mer trøbbel og spenning rundt den etter hvert store Lothbrok familien.

Sesong 5 starter med Ivar the Boneless (danske Alex Høgh Andersen) og hans nye rolle som leder over en stor hedensk hær i England. I mellomtiden regjerer Lagertha Lothbrok (Katheryn Winnick) som dronning over Kattegat, mens Bjorn (Alexander Ludwig), Ragnar sin sønn, setter ut på et overgangsrite, for å utforske Middelhavet sammen med Floki (Gustaf Skarsgård).

Flere nye karakterer vi blir kjent med denne sesongen

Vi blir også bedre kjent med biskopen Heahmund (Jonathan Rhys Meyers) fra Wessex, som ble introdusert i de siste minuttene av sesong 4. Hva som skiller ham fra andre biskoper er at Heahmund er en etterfølger av Tempelridderordenen. Han er like nådeløs i sin religion som han er på slagmarken.

Heahmund er bare en av flere nye karakterer vi blir kjent med denne sesongen. En annen viktig karakter blir den historiske figuren Oleg av Novgorod (russiske Danila Kozlovsky), en mektig høvdingkonge i Øst-Europa, som grunnla Kievriket.

Vikings ute med sesong 5
Vi blir bedre kjent med biskopen Heahmund (Jonathan Rhys Meyers) fra Wessex, som ble introdusert i de siste minuttene av sesong 4.

Flere nordmenn på vei til Vikings

Det er ingen tvil om at Vikings er en serie med mange tilknytninger til Norge og Skandinavia. Ikke bare utspiller serien seg hovedsakelig i det fiksjonelle kongeriket Kattegat i Norge, men serien har også allerede hatt flere norske navn innom serien, som André Eriksen, Thorbjørn Harr og Einar Selvik. Selvik står også bak mye av musikken til serien.

Det er fra tidligere kjent at norske Dagny Backer Johnsen og Erik Madsen vil ha roller i sesongen. Madsen, kjent for serier som Lilyhammer og Da Vinci's Demons, vil spille Kong Hemming, en dansk konge som leder en vikinghær mot sakserne. Johnsen, kjent fra Varg Veum - Dødens Drabanter, vil spille karakteren Snefrid.

Med en rekke nye karakterer og nye innspillingssteder, bygger serien opp til en ambisiøs sesong, med minst like episk handling som tidligere.

Se trailer for kommende sesong nedenfor.

Med RiksPakken får du alt av innhold fra HBO Nordic inkludert i ditt abonnement - både i boksen og med RiksTV-appen. Ønsker du å se alle sesongene til Vikings må du koble opp SMART-boksen din til internett. Slik kobler du opp