• eddietheeagle_3860x2160_generell_crop

11 finfine sportsfilmer- og serier

For både deg som liker og ikke liker sport

Vi har satt sammen en liste med filmer og serier med sportslig preg. Få med deg den humoristiske og sjarmerende Eddie the Eagle i Filmleie. 

Vi har laget en liste over filmer og serier med sport som tema. Boksing, amerikansk fotball, skihopp, baseball og ishockey er alle med. Det som ofte gjør sjangeren spennende er ikke sporten i seg selv, men ildsjelene bak. Menneskene som jobber umåtelig hardt for å nå drømmene sine, akkurat som idrettsheltene våre.

Koble opp SMART-boksen til internett og få tilgang til underholdningsportalen og Filmleie. Lei de nyeste og beste filmene på markedet. Med RiksPakken får du også tilgang til HBO Nordic, med hundrevis av serier og filmer.

Filmene er tilgjengelige med Filmleie i underholdningsportalen og med HBO Nordic i RiksPakken. 

Borg (2017)

Drama

Filmen forteller historien om Björn Borg (Sverrir Gudnason) sin reise fra Södertälje til verdenseliten og hans aller største kamp, mot det amerikanske supertalentet John McEnroe (Shia LaBeouf), en rivalisering som seere fra en hel verden ikke kunne se vekk ifra.

Med en sterk skildring av disse to ganske forskjellige personlighetene, gir filmen innsikt i sporten for alle som er interesserte, og viser hvordan man kan nå toppen fra forskjellige utgangspunkter. 

Eddie the Eagle (2016)

Drama / Komedie

Filmen forteller historien om Storbritannias mest berømte skihopper, Eddie Edwards (Taron Egerton), og hans forsøk på å kvalifisere seg til vinterlekene i Calgary i 1988 – med hjelp fra den amerikanske skihoppeksperten Bronson Peary (Hugh Jackman). En sjarmerende sportsfilm om Eddie Edwards' uknuselige ånd og urokkelige vilje til å oppnå drømmen: å delta i vinterlekene.

The Damned United (2009)

Drama

Historien tar for seg den kontroversielle Brian Cloughs (Michael Sheen) 44 dager som trener for engelske Leeds United F.C. i 1974. Vi får et innblikk i Cloughs drivkraft og visjonen han utarbeidet sammen med sin høyre hånd, Peter Taylor (Timothy Spall).

Filmen fra regissøren av The King’s Speech og manusforfatteren bak The Crown, viser Michael Sheen på sitt aller beste – og er et underholdende syn på besettelse og stolthet i fotballen.

Any Given Sunday (1999)

Drama

Fotballtreneren Tony D'Amato (Al Pacino) har erkjent den bitre realiteten til laget han leder, Miami Sharks, i den amerikanske fotballserien. Etter å ha vært seriemester gjennom to sesonger har ting begynt å gå dårlig, og Tony får dermed en stor oppgave med å holde det allerede falmende laget sammen.

Med navn som Al Pacino, Dennis Quaid og Jamie Foxx i rollene, viser filmen fra Oliver Stone fram det beste og verste ved sporten, med drama, humor og spenning.

Moneyball (2011)

Drama

Billy Beane (Pitt), sjefen for Oakland A, har fått et av de laveste budsjettene til å kjøpe baseballspillere med. Hvis han vil vinne World Series, må han dermed finne på noe smart når nye spillere skal hentes.

Dette får han hjelp til av en ansatt (Jonah Hill) og et datasystem som vurderer spilleres verdi annerledes enn resten av verden. De må krysse fingrene og håpe at denne cocktailen av spillere er svaret, for det er alt de har råd til. En skarp, morsom og rørende sportsfilm, med Aaron Sorkin (The West Wing) som en av manusforfatterne.

Rocky (1976)

Drama

Bokseren Rocky Balboa (Sylvester Stallone) kommer fra et tøft nabolag i Philadelphia og får en overraskelse når sjansen til å sloss mot Apollo Creed (Carl Weathers) havner i fanget hans, samtidig som han finner kjærligheten med en kvinne som jobber i den lokale dyrebutikken.

Første filmen om Rocky Balboa er en rørende og ærlig fortelling om en mann og hans personlige kamp, for å gå distansen og være det beste han kan være. En av de virkelig store klassikerne blant sportsfilmene.

Creed (2015)

Drama

Den tidligere verdensmesteren i boksing, en aldrende Rocky Balboa (Sylvester Stallone) blir trener og mentor til den trøblete Adonis Johnson (Michael B. Jordan), sønn av Balboas avdøde venn og tidligere rival Apollo Creed.

Regissør Ryan Coogler og hovedrolleinnehaver Michael B. Jordan er begge aktuelle med Marvel’s Black Panther, så dette kan være et passende tidspunkt å se tilbake på forrige filmen til Coogler, som gav et friskt pust til Rocky-serien, og disket opp med Sylvester Stallone i hans beste rolle på tiår.

Slap Shot (1977)

Komedie

Med trener og lagkamerat Reggie Dunlop (Paul Newman) finner et falmende ishockeylag suksessen, blant den konstante kranglingen og volden som utspiller seg under kampene deres. En frekk, voldelig og morsom film, der Paul Newman gjør en av sine morsomste roller. Slap Shot fanger opp hvor annerledes hockey kunne være fra hvordan vi kjenner sporten i dag.

Eastbound & Down (4 sesonger, 2009-2013)

Komiserie
HBO Nordic

Kenny Powers (Danny McBride) er en utdanka eks-kaster for et amerikanske baseball-lag, som må bite i seg stoltheten og returnere til hjembyen. Der flytter han inn med sin brors familie og får jobb som gymlærer på sin gamle ungdomsskole, en realitet han ikke akter å godta. Gjennom fire sesonger får vi oppleve Kenny Powers – som minner mest om en rappkjefta, mer vulgær utgave av Homer Simpson – i hans forsøk på å gjøre comeback.

Ballers (2015) 

Komiserie
HBO Nordic

Serien omhandler livene til en gruppe profesjonelle fotballspillere i Miami i USA, hvor Spencer Strasmore (Dawyne Johnson), en tidligere profesjonell NFL-spiller, bestemmer seg for å bli manager for andre spillere.

NFL-stjernene han representerer har det, dessverre, med å havne i alle slags problemer, og det krever alle Spencers kontakter og evner å redde dem fra både mediaskandaler, fengsel og konkurs. Hovedrolleinnehaver Dawyne Johnson bringer sin sjarm og dybde til TV-serien, som kan beskrives som sportsutgaven av Entourage.

Invictus (2010)

Drama

I 1994 velges Nelson Mandela (Morgan Freeman) til Sør-Afrikas første fargede president. Raseskillesystemet Apartheid er nylig blitt avskaffet, og Mandela ser at det dypt splittede landet trenger noe felles å samles om.

Derfor får han med seg kapteinen på Sør-Afrikas Rugby-landslag – Francois Pienaar (Matt Damon) – på å gjøre det middelmådige og tilnærmet helhvite laget til et nasjonalt enhetssymbol, med mål om å vinne VM på hjemmebane i 1995. Basert på en sann historie, stødig og rivende regissert av Clint Eastwood.

Filmplakat Invictus, med Morgan Freeman og Matt Damon