• Melrose_Hovedbilde-1

Benedict Cumberbatch er tilbake i miniserien Patrick Melrose

Kritikerrost bokserie gjenfortelles som miniserie, nå ute på HBO Nordic med Sherlock- og Doctor Strange-stjernen i hovedrollen!

I disse dager er Benedict Cumberbatch aktuell med Avengers: Infinity War, skuespillerens tredje film som Marvel-karakteren Doctor Strange. Dette blir imidlertid ikke det eneste skuespilleren er aktuell med denne våren.

Han blir også å se i den nye miniserien Patrick Melrose, i fem deler, basert på bøkene til Edward St. Aubyn, hvor vi får se den britiske skuespilleren takle en mørk, dyster og en smule morsom rolle.

Se Patrick Melrose i nett-TV eller fra RiksTV-appen på mobil, nettbrett og Apple TV. HBO Nordic er inkludert i RiksPakken

Mer enn bare en dyster familiehistorie

Miniserien, som beskrives som både sørgelig og underholdende, følger Patrick Melrose (Cumberbatch) gjennom en barndom fylt av misbruk, og deretter til avhengighet og rehabilitering i voksen alder.

I serien blir vi blant annet også kjent med Patricks uhyggelige far David (Hugo Weaving, Ringenes Herre). Faren kontrollerer både sønnens liv og hans ulykkelige amerikanske mor, Eleanor (Jennifer Jason Leigh, Hateful Eight). Vi blir også kjent med familiens amerikanske venn Anne (Indira Varma, Game of Thrones) og Marianne (Allison Williams, Girls), en kvinne Patrick stifter bekjentskap med.

Så langt høres dette ganske dystert. I ikhet med bøkene den er basert på er serien imidlertid full av St. Aubryns bitende humor, og hans utforskning av det å finne sitt indre “jeg” når man har en vond fortid bak seg.

Benedict Cumberbatch i hovedrollen som Patrick Melrose, sittende på en benk.

Sammenlignes med Downton Abbey

Bokserien er basert på forfatterens eget liv og dekker en rekke tema gjennom den selvstendige og rike engelske familien. Vi følger Patrick gjennom dødsfallet av begge foreldrene, alkoholisme, rehabilitering, ekteskap og farskap.

Mange har allerede også sammenlignet bøkene til St. Aubryns med TV-serien Downton Abbey, om den hadde vært enda mørkere.

For dem som allerede har falt for de mer mørkere familiedramaene på TV de siste årene, slik som Trust og Six Feet Under, er dette en serie å få med seg.

Benedict Cumberbatch i hovedrollen som Patrick Melrose, gående gjennom en gang med mørke solbriller.